Vrouwen zaterdag, VR1, 5e klasse 854

17 oktober 2015 11:00

Scheidsrechter

K de Jong

Na twee weken geen competitie mochten de dames van SVS'65 er vandaag weer tegenaan, want VVAC kwam op bezoek. Voor de wedstrijd werden er nog punten doorgenomen met elkaar, en ook werden er spelers op een andere positie gezet. Zo begon Kim vandaag als middenvelder, en deed dit erg sterk! Helaas begonnen de dames van Spijk niet scherp, en keken al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Na deze 0-1 waren de Spijkse dames wakker.

De dames van Spijk waren heel de tijd aan het voetballen op de helft van de tegenstander en kregen goede kansen, helaas gingen deze er niet in. Door een goede actie van Gabrielle (die vandaag erg goed speelde) kwam de bal bij Kim die geen moment twijfelde en uithaalde 1-1!

Het was Spijk die bleef voetballen op de helft van VVAC. VVAC kreeg geen ruimte om te voetballen, alleen door de goede uittrappen van de keepster van VVAC kwamen ze af en toe nog over de middenlijn. Maar de verdediging stond vandaag goed opgesteld, en hierdoor kwamen er nauwelijks kansen voor het goal van Denise.

Het was wachten op het 2de doelpunt van Spijk en deze kwam er ook! Roos nam de  2-1 voor haar rekening, en wat was het haar gegund na al die weken goed spelen! Net voor rust kreeg Spijk nog wel een penalty tegen, en kon VVAC nog op gelijke hoogte komen. Echter, schoot de keepster van VVAC de bal hoog over het doel van Denise. Hierdoor ging Spijk rusten met een 2-1 voorsprong.

Na rust was er een veel sterker VVAC en hier had Spijk grote moeite mee. VVAC kreeg na rust direct een paar goede kansen, gelukkig stond Denise steeds goed opgesteld. Spijk probeerde er onder uit te voetballen, en hierdoor kregen de dames van Spijk nog wat kansen helaas gingen deze er niet in.

De druk van VVAC nam toe. En met moeite hielden de dames van Spijk stand. In de laatste minuten had Spijk het geluk dat VVAC nog een bal op de lat schoot, maar die had er ook zo in kunnen gaan. Door een stevig duel moest Kimberley het veld nog verlaten met een gele kaart, en moesten we het doen met 10 man in de laatste 3 minuten. Maar VVAC kon de gelijkmaker niet meer binnenschieten, en hierdoor liepen de Spijkse dames met 3 punten het veld af!

De laatste minuten was het goed zichtbaar dat de dames van Spijk steeds meer een team worden, en ook steeds meer voor elkaar overhebben. Grote complimenten hiervoor!