Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

17 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Kaya, N.

SVS´65 heeft zaterdag het tweede verlies van de competitie geleden. De Spijkenaren kwamen na een matte eerst helft pas los, maar Schelluinen wist met minimaal verschil te winnen in deze fysieke wedstrijd.

Door omstandigheden diende de wedstrijd op het tweede veld van Schelluinen te worden gespeeld. De twee ploegen op het veld bakten er in de eerste helft dan ook vrij weinig van op deze grauwe zaterdagmiddag. Bijna ieder duel op het middenveld viel in het voordeel uit van Schelluinen, waardoor SVS´65 amper aan fatsoenlijk voetballen toe kwam. Schelluinen had zo de grip op de wedstrijd, maar wist dit niet om te zetten in cijfers op het scorebord.

De rappe nummer negentien van Schelluinen was net iets eerder bij een lange bal dan Raymon Kaarsemaker, waarna het leer tergend langzaam in het doel leek te rollen. Echter was daar Maikel van Schaften die de bal een halve meter voor de eigen doellijn wist weg te schieten. Overigens was vlak daarvoor een Schelluins doelpunt terecht afgekeurd na buitenspel. Ook via de flanken kon SVS´65 niet uitbreken waardoor spitsen Johan Schrijver en Dennis Kramer geen enkele voorzet kregen. Afstandsschoten van de twee gingen niet tussen de palen en zo had de sluitpost van Schelluinen het erg makkelijk in de eerste helft.

De andere doelman liet zich vlak voor rust nog wel zien met drie katachtige reflexen binnen vijf seconden. Overigens kwam Raymon Kaarsemaker hierbij ongelukkig in botsing met de spits van Schelluinen, die zich met een forse blessure moest laten vervangen. Glenn Calor hoopte met het doorschuiven van verdediger Imre Gaastra richting middenveld op meer controle. Tevens had hij zijn ploeg in de rust de boodschap mee gegeven meer strijd te leveren. De scheidsrechter raakte hier in de tweede helft zo van in de war dat die een negatieve hoofdrolspeler zou worden.

Na een uur spelen lag Spijkenaar Imre Gaastra geblesseerd in zijn eigen penaltygebied. Schelluinen besloot echter door te spelen door de bal hoog voor te zetten. Verdediger Brian Bot sloeg vervolgens op oliedomme wijze de bal met zijn hand weg. Direct na het fluitsignaal voor de penalty volgde een opstootje waarna de scheidsrechter het overzicht kwijt raakte en vergat om Brian Bot richting de kleedkamers te sturen met zijn tweede gele kaart. De penalty werd feilloos in de kruising gekruld en SVS´65 kon op zoek gaan naar de gelijkmaker. Vijf minuten na deze treffer ontspon zich dezelfde situatie: Schelluinse speler geblesseerd op de grond, SVS’65 speelt door. Echter was het nu de scheids die Arno Sterk affloot in kansrijke positie. De reden volgens de scheids was dat de speler van Schelluinen ‘pijn zou hebben’.

In de zeventigste minuut zette Mark Kramer als breekijzer de wedstrijd in vuur en vlam voor SVS’65. Broertje Dennis Kramer kopte een vrije trap van Stephan Debouille terug voor de pot, waar Mark Kramer klaar stond om de bal hoog tegen de touwen te schieten. SVS’65 ging vol voor de winst en bracht spits Jeremy de Vries voor rechtsback Yordi van Weelden. Al gauw dacht De Vries te scoren op aangeven van Stephan Debouille, maar de invaller zou hierbij buitenspel gestaan hebben.

Raymon Kaarsemaker behoedde SVS’65 voor een achterstand door een geweldige pegel uit de kruising te tikken. Zo’n tien minuten voor tijd werd hij alsnog gepasseerd. Via zijn handen en de paal stuiterde een schot terug het veld in en kwam ‘Scalune’ op 2-1. SVS’65 gaf echter niet op en deed juist nog een schepje er bovenop. Mark Kramer leek de man van de wedstrijd te worden, maar de Schelluinse keeper drukte zijn boogbal op knappe wijze tegen de lat. Diezelfde keeper redde opnieuw goed op een inzet van Jorn Meijerink. De rebound leek de 2-2 te gaan worden, ware het niet dat Maikel van Schaften half uitgleed en zo van dichtbij slechts in het zijnet wist te schieten.

In de enorm lange blessuretijd had de scheidsrechter zijn handen vol om beide ploegen in bedwang te houden en wist Schelluinen niet goed om te gaan met de geboden ruimte. Counters werden slecht uitgespeeld en SVS’65 kwam niet meer tot scoren na een reeks corners, vrije trappen en lange ballen voor het doel.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Yordi van Weelden (Jeremy de Vries), Jorn Meijerink, Brian Bot, Imre Gaastra, Robin Ijsselstijn (Arno Sterk), Stephan Debouille, Bennie Boeijink, Maikel van Schaften, Johan Schrijver (Mark Kramer), Dennis Kramer