Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

19 september 2015 15:00

Scheidsrechter

Opstraat, N.

Kerkwijk werd afgelopen zaterdag aan de zegekar gebonden door SVS’65. De Spijkenaren verzuimden na rust om de uitslag groter te laten worden dan de uiteindelijke 2-1.

Voordat de toeschouwers goed en wel hun plekje langs de lijn hadden opgezocht kwam Kerkwijk al op voorsprong. Na een langdurige scrimmage voor het Spijkse doel kon er van dichtbij binnen getikt worden: 0-1.

Niet veel later kreeg SVS’65 bijna te maken met de volgende tegenslag. Raymon Kaarsemaker stond klaar om een Kerkwijkse corner te vangen, maar die verdween tot ieders verbazing via een rare wending op de deklat. De rebound kon wel weg gewerkt worden door de Spijkse verdediging.

Na het betere spel en de voorsprong voor Kerkwijk besloten ze om zich iets in te laten zakken. Hierdoor had rechtsback Yordi van Weelden alle tijd om in te dribbelen en Arno Sterk met een hoog balletje te voorzien. Arno knalde de stuiterende bal, met zijn rug naar het doel, hoog in de touwen.

Vier minuten later na deze goal was de voorsprong voor SVS’65 een feit. De defensie van Spijk veroverde de bal naar een ingooi, waarna het Bram Pons was die Jeremy de Vries diep stuurde. Spits Maikel van Schaften was opgedoken bij de tweede paal om de voorzet van Jeremy binnen te tikken. Deze fantastische counter betekende de 2-1.

Voor rust had SVS’65 de voorsprong nog moeten vergroten. Na een steekbal van Bennie Boeijink was Arno Sterk dichtbij zijn tweede treffer, ware het niet dat hij op de keeper stuitte. Kerkwijk stichtte nog enig gevaar via een afstandsschot uit de tweede lijn. Een prooi voor Raymon Kaarsemaker waardoor de ruststand 2-1 zou zijn.

Na de pauze zou het doel aan de kant van de kantine veranderen in een schiettent. De ene na de andere kans werd door SVS’65 om zeep geholpen.  ‘’Alleen in de eerste tien minuten hadden we al vier keer moeten scoren”, was de mening van trainer Glenn Calor.

Ondanks de veelvuldige steekpassjes van Bennie Boeijink kregen Maikel van Schaften en Arno Sterk de bal niet tussen de palen. De keeper van Kerkwijk redde zelfs drie keer binnen vijf seconden en hield op fabelachtige wijze zijn doel schoon.

Een schot van Stephan Debouille werd van de lijn gekopt en Bennie Boeijink schoot twee keer te zacht, waardoor Kerkwijk in leven bleef. Ondanks dat de blauwgelen niet bij machte waren om iets te creëren, kwamen ze toch dicht bij de gelijkmaker. Een snel genomen vrije trap werd knap uit de hoek getikt door Raymon Kaarsemaker.

Diezelfde Kaarsemaker kwam in de slotfase nog twee keer in de problemen door zijn eigen defensie. Twee slechte terugspeelballen kon hij met alle moeite van de wereld nog weg werken voordat ze doellijn zouden overschrijden.

Vlak voor tijd kreeg invaller Dennis Kramer nog een reuzenkans. Voor leeg doel kon hij zijn kopbal niet de juiste richting mee geven. Ook Bram Pons was niet in staat om de wedstrijd definitief in het slot te schieten. Uiteindelijk bleek de marge van één doelpunt toch genoeg voor SVS’65. Na 93 minuten floot de prima leidsman voor het einde van de wedstrijd.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Yordi van Weelden, Jorn Meijerink, Brian Bot, Imre Gaastra (Stephan Debouille), Robin Ijsselstijn, Bennie Boeijink, Bram Pons, Jeremy de Vries (Dennis Kramer), Maikel van Schaften, Arno Sterk (Patrick Versteeg)