Vrouwen zaterdag, VR1, 5e klasse 854

26 september 2015 11:00

Na de slechte prestatie van vorige week, herstelde Spijk zich door op inzet van Sliedrecht te winnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het de uit ploeg die het heft in handen nam.
De Spijkse dames hadden het lastig met het sterke middenveld van Sliedrecht, en ook op de snelle buitenspelers konden we geen grip krijgen.Het was dan ook Sliedrecht die met de eerste kansen kwam, Spijk leek hierdoor eindelijk wakker geschud en begon een beetje te voetballen.

Het was dan ook een domper toen Sliedrecht door een snelle aanval op de 0-1 voorsprong kwam.
Maar de Spijkse dames lieten zich niet kennen, en kwamen steeds beter in de wedstrijd.
Julia die met een goede bal weggestuurd werd, liep haar tegenstander er op snelheid uit en gaf een prima bal voor, Violet stond goed en kon de bal rustig binnen schieten 1-1!

Na de 1-1 ging het spel gelijk op en kregen beide ploegen goede kansen,
helaas was het Sliedrecht die met een geweldig schot op voorsprong kwam.
Het was aan Spijk om zich opnieuw te herstellen van een achterstand en opzoek te gaan naar de gelijkmaker. Deze bleef gelukkig voor Spijk niet lang uit, door een hands bal van Sliedrecht mocht Anouska vanaf de strafschop stip aanleggen en schoot ze de 2-2 binnen. Met deze stand zochten we dan ook de limonade op.

Nog geen minuut na rust stonden de Spijkse dames alweer 2-3 achter, voor Sliedrecht was dit niet genoeg en er ontstonden grote kansen. Maar het was Dagmar die door een goede kopbal de gelijkmaker maakte voor Spijk en de vreugde was dat ook groot. Het vertrouwen groeide en Spijk besefte dat er vandaag gewonnen kon worden van Sliedrecht. En dit gebeurde ook, door een goed genomen hoekschop was het Noël die net als Dagmar de bal hard inkopte. Sliedrecht probeerde nog de gelijkmaker te scoren maar de verdediging van Spijk gaf geen krip. Tot grote opluchting van iedereen klonk het eindsignaal, en kon Spijk eindelijk de overwinning gaan vieren!