Datum

29 augustus 2015 15:00

Accommodatie

Onbekend

Op 29 augustus trok SVS’65 3 naar Sleeuwijk voor een bekerwedstrijd tegen het achtste elftal van de plaatselijke v.v. Een week eerder had die ploeg met maar liefst 8-0 gewonnen van Hardinxveld 5, dus dat het een makkie zou worden, was bij voorbaat uitgesloten. Dit was voor meneer De Jong (tevens bekend als Leider) reden om aan te vangen in een 4-4-2 formatie, die voor iets meer defensieve zekerheid zorgt dan 4-3-3.

Opstelling SVS'65:
Jan Willem; Jelle, Michael (c), Dominic, Luuk; Duane, Christiaan, Yordi, Demian; Maikel, Kevin

In het begin van de wedstrijd was het voor beide ploegen aftasten en werden er weinig kansen afgedwongen. Vooral op het middenveld speelden zich veel duels af, waarbij SVS in de persoon van Duane, Chris, Yordi en Demian een sterke indruk maakte. Het was na een klein kwartier spelen dan ook ons derde dat voor de eerste mogelijkheid zorgde. Uit een hoekschop was het Christiaan die met het hoofd net te hoog mikte. Aan de andere kant van het veld werd Sleeuwijk ook steeds dreigender, vooral dankzij de sterke spits en razendsnelle linksbuiten. Toch was het Spijk dat voor de eerste goal tekende in de persoon van Maikel van Schaften. Na een lange crosspass van Christiaan speelde Kevin zijn tegenstander uit en legde terug, waarop Maikel niet kon missen.

De jubelstemming was van korte duur, want toen 2 minuten later de eerder genoemde linksbuiten over de linkerkant opstoomde en een goede voorzet afleverde scoorde Sleeuwijk de 1-1.

Een periode van kansen over-en-weer volgde, waarbij de beste kansen voor ons derde waren. De keeper van de thuisploeg hield pogingen van Maikel, Demian, Yordi, Christiaan en Kevin eruit en was in deze periode erg belangrijk voor zijn ploeg. Mede dankzij hem was het niet SVS, maar Sleeuwijk dat op 2-1 kwam. Lang hadden de verdedigers van Spijk zich kranig geweerd, maar een makkelijk gegeven vrije trap werd door een Sleeuwijkse speler knap achter Jan- Willem geschoten.

In de rust werd Jelle vervangen door Patrick de Bie, één van de 5 B-junioren die vandaag ons team kwamen versterken. Hierdoor schoof Luuk van de linker- naar de rechterkant in de verdediging.

Na rust was het spelbeeld ongeveer gelijk aan dat van de eerste helft, met kansen aan beide kanten. Met de snelheid van Maikel en Kevin voorin moest de Sleeuwijkse defensie af en toe flink aan de bak, maar tot doelpunten leidde dit niet. Uit een vrije trap van Michael dacht Christiaan dan eindelijk zijn kopgoal gemaakt te hebben, ware het niet dat de scheidsrechter hem tot ieders verbazing terugfloot voor een overtreding op de doelman. Dit was niet de enige opvallende beslissing van de leidsman. Aan beide kanten liet hij bij een aantal duidelijke overtredingen doorspelen, terwijl in andere gevallen juist te makkelijk op de fluit geblazen werd. Dit resulteerde onder andere in een tijdstraf van tien minuten voor een Sleeuwijkse spits, die zijn ongenoegen over de arbiter duidelijk uitte.

Deze man-meer-situatie bracht Spijk een aantal kansen. Toen Demian met kramp het veld moest verlaten, maakte Remco zijn debuut voor SVS. Hij liet direct een goede indruk achter met een aantal goede acties aan de linkerkant. Hij had zelfs bijna de gelijkmaker op zijn voet, maar zijn inzet werd nog net van de lijn gehaald door een Sleeuwijkse verdediger. Yordi, die een goede wedstrijd speelde op het middenveld, werd even later vervangen door Jean- Michael en Duncan kwam in het veld voor Luuk, waardoor Duane een linie terugzakte. Deze jonge jongens werkten erg hard en toen aanvoerder Michael de spitsen kwam versterken in de laatste minuten werd de druk nog even opgevoerd, maar tot een doelpunt leidde het helaas niet. Zo eindigde deze spannende wedstrijd in 2-1, een uitslag die de verhoudingen aardig weergeeft, hoewel er voor Spijk meer in had gezeten.