A1 haalt dubbele cijfers tegen Amstelwijck : 10-0 !

10 - 0

SC Amstelwijck A2

A-junioren zaterdag, A1, 3e klasse A35

2 mei 2015 12:30

Zonder de vakantiegangers Rachid en Bram, alsmede de geblesseerden Bodhi en Dominique kwam vandaag sc Amstelwijck A2 bij ons op bezoek. Zij waren door alle wedstrijden te winnen najaarskampioen geworden in de 4e klasse. Nu dus spelende 1 klasse hoger , dan merk je inderdaad wel het verschil tussen deze 2 klassen. De groep werd aangevuld met Niels en Joey Janssen uit de B1 ( die voor ons speelden).We begonnen volgens afspraak in een hoog tempo tegen deze fysiek sterke ploeg, met name onze spitsspeler was zeer actief en aanwezig. De 1-0 in de 8e minuut kwam van de voet van Fabian, en was niet meer dan logisch. In het verloop van de eerste helft konden we rustig via o.a.2 doelpunten van Demian uitlopen naar een 4-0 ruststand. Trainer desondanks niet tevreden, teveel balverlies na slechte passing, hij hamerde erop dat dit "dubbele cijfers" zou moeten worden gezien de sterkte van ons team. In de rust bleef Kor niet fit achter en brachten we Luuk ( 1x getraind in 2 weken ivm ziekte) en de snelle Mike. We moest blijven jagen...Terwijl de 2e helft jammer genoeg steeds onvriendeljker werd, scoorde Yordi na eerst een penalty te hebben benut in de 68e minuut fraai de 6-0.De scheidsrechter moest een paar keer ingrijpen met een gele kaart , wij wisselden uit voorzorg Joey en Michael...De beide B-spelers werden ook gebracht. Nigel scoorde de 7-0, en hierna deed Joey Janssen waar hij goed in is als hij zich niet verstopt : scoren ! Binnen 10 minuten scoorde hij een loepzuivere hattrick, gelukkig had hij niet in de gaten dat hij eigenlijk de wedstrijdbal daardoor mag houden....Zo werd de eindstand bepaald op maar liefst 10-0, en konden wij wederom 3 punten bijschrijven. Het is helaas echter vrijwel zeker dat de totaal onnodig nederlaag bij Oranje Wit ons gaat opbreken, en wij voor de 2e keer dit seizoen genoegen moeten nemen met de 2e plaats in de competitie. Volgende week nog om 14.30 uur Hardinxveld uit. Na afloop van de wedstrijd diende de politie er nog aan te pas te komen, i.v.m. vernieling en brandstichting in 2 van onze kleedlokalen door onze gasten uit Dordrecht. Onbegrijpelijk en totaal overbodig , alleen hoe kan je zoiets voorkomen ? De schade bedraagt meer dan Euro 5.000 , en zal heel veel energie kosten om alles weer vergoed en gemaakt te gaan krijgen.