9 mei 2015 14:30

Scheidsrechter

Loos, R.H.C.M. de

SVS'65 REDT PUNT NA 1-4 ACHTERSTAND SVS'65 - Raptim 4-4

In de laatste competitiewedstrijd pakte SVS'65 op de valreep een punt. Een 1-4 ruststand werd weggewerkt in de tweede helft dankzij goals van Dennis Kramer, Jordy van de Berg en Ferdi Scheurwater. De neutrale toeschouwer, als die er was, werd de winnaar van deze voetbalmiddag.

SVS'65 voetbalde de gehele eerste helft alsof het een zwoele zomeravond betrof. Het baltempo, druk zetten en de omschakeling waren ondermaats, waardoor Raptim ondanks het weinige balbezit een 1-4 voorsprong zou nemen. De eerste kans was voor SVS'65, maar de Gorcumers zouden op voorsprong komen dankzij een messcherpe counter. SVS'65 deed iets terug via Dennis Kramer, die na een fantastische opening van Ferdi Scheurwater de stand gelijk trok. Niet veel later was het alweer 1-2 na een knullig eigen doelpunt. Ondanks de dominantie van de Spijkenaren zou Raptim zijn voorsprong verder uitbreiden. Raptim bleek sterk in de omschakeling en tekende zo voor de 1-3. De uitblinker van deze wedstrijd stond in het doel van Raptim: met een aantal ongelooflijke reddingen op pegels van Ferdi Scheurwater, Dennis Kramer en Arno Sterk hield hij zijn ploeg op de been. Aan de overkant was collega Raymon Kaarsemaker kansloos bij een van richting veranderde vrije trap: 1-4. Arno Sterk wist nog te scoren, alleen zou aangever Jordy van de Berg buitenspel gestaan hebben. Aan Glenn Calor de opdracht om zijn ploeg in de rust weer op de been te krijgen.

In de tweede helft een SVS'65 zoals men graag ziet. Strijdend voor iedere meter en bereid om voor elkaar door het vuur te gaan. Snel scoren was de opdracht en zo geschiedde. Binnen vijf minuten lepelde Jordy van de Berg de bal over de uitkomende keeper: 2-4. Deze goal was het sein voor Raptim om een groenwitte muur op te trekken rond het eigen strafschopgebied. Op deze manier riep Raptim het over zichzelf af en de ene na de andere Spijkse kans werd om zeep geholpen. Dennis Kramer verloor twee keer in een persoonlijk duel van de keeper, terwijl broer Mark vanaf dichtbij naast knalde. Raptim loerde via zijn twee snelle spitsen op een doelpunt en was daar ook dichtbij. Raymon Kaarsemaker kon nog net de bal van de voet van een Raptim-speler plukken. Billenknijpen voor Raptim toen Martijn Tromp, die overigens prima inviel, een open kans miste toen hij de bal slechts schampte met zijn rechtervoet. Een fantastische redding op een harde vrije trap van Ferdi Scheurwater bleek uitstel van executie. De Gorcumse muur begon verder af te brokkelen waarna de 3-4 volgde. Jordy van de Berg vond met een voorzet op maat de vrijstaande Dennis Kramer. Met nog vijf minuten reguliere speeltijd op de klok ging SVS'65 op jacht naar de gelijkmaker. Een streep van Bennie Boeijink spatte op de lat uiteen, waarna Ferdi Scheurwater het vonnis voltrok door de rebound binnen te tikken: 4-4. Beide ploegen mochten in de blessuretijd aan de winst ruiken. Raptim was kansrijk uit een corner en Mark Kramer werd bijna onsterfelijk, ware het niet dat zijn schot op de lat belandde.

Dankzij het gelijke spel eindigde SVS'65 op een tiende plaats met 30 punten. De zesde plaats (Vuren, 36 punten) had zeker mogelijk geweest wanneer men wat constanter was geweest en vooral in uitwedstrijden beter uit de verf was gekomen. Na de wedstrijd werd overigens bekend dat verdediger Christiaan de Jong voorlopig stopt en een aantal jongens maakte kenbaar dat zij nog twijfelen over hun voetbaltoekomst bij SVS'65. We betreuren het stoppen van Christiaan, die vooral de laatste weken sterk speelde. Overigens mocht Robin Ijsselstijn als topscorer zijnde nog de cup met de grote oren in ontvangst nemen (zie foto).

Opstelling SVS'65: Raymon Kaarsemaker, Kevin de Jong, Stephan Debouille, Brian Bot, Christiaan de Jong (Martijn Tromp), Jordy van de Berg, Bennie Boeijink, Ferdi Scheurwater, Mark Kortlever (Robin Ijsselstijn), Arno Sterk (Mark Kramer), Dennis Kramer

Afwezig SVS'65: Maikel van Schaften (geschorst), Jorn Meijerink (geschorst), Jeffrey van Wijk (geschorst), Jeffrey Prenger (werk)