Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

25 april 2015 14:30

Scheidsrechter

Rumpt, J.M. van

Waar de voorgaande drie ontmoetingen met Haaften nog werden gewonnen, kwam Haaften dit keer als winnaar uit de bus. Een snelle rode kaart en een dramatische eerste helft nekten SVS'65.

Nadat Haaften in de openingsfase de eerste grote kans om zeep hielp, was de tweede kans wel raak. Het werd daarbij wel in het zadel geholpen door de scheidsrechter. In een sprintduel werd Jeffrey van Wijk zichtbaar en hoorbaar op zijn hakken gelopen, maar dit was de scheidsrechter ontgaan. De vrije doortocht voor de Haaftense linksbuiten betekende de 1-0 op het scorebord. Nog geen drie minuten later werd het 2-0 na een gruwelijke fout in de Spijkse opbouw. De elf van SVS'65 liepen verslagen over het veld en op dat moment was Haaften op iedere positie de betere van het veld.

De scheidsrechter maakte er voor beide partijen een zooitje van. Hij besloot Jorn Meijerink en zijn tegenstander een gele kaart te geven na een onschuldige woordenwisseling. De tweede, terechte, gele kaart voor Jorn Meijerink zorgde ervoor dat het haast een onmogelijke opgave werd voor de uitploeg om nog een goed resultaat te behalen. Arno Sterk leek iets terug te doen voor SVS'65 door op prachtige wijze een vrije trap in de kruising te krullen. De treffer vanaf een meter of achttien werd echter afgekeurd, omdat het volgens de leidsman een indirecte vrije trap betrof. Haaften liet zich echter niet van de wijs brengen en scoorde de 3-0 uit een mooie aanval, waarbij vermeld dient te worden dat dit wel gebeurde nadat de Haaftense spits de bal aannam met zijn arm. Dennis Kramer kreeg vlak voor rust de kans om de achterstand te verkleinen, maar hij kreeg de voorzet op maat van Robin Ijsselstijn niet onder controle.

Trainer Glenn Calor had in de rust duidelijk gemaakt dat 'het er nog in zat' en dat deze boodschap was aangekomen bleek uit de instelling van zijn spelers in de tweede helft. De beuk werd erin gegooid en het op en neer golvende spel maakte het voor de Spijkse supporters wat aangenamer langs de lijn. Mark Kortlever wist na een uur te profiteren van (weer) een arbitrale blunder. De scheidsrechter negeerde echter het vlagsignaal van zijn assistent, waarna Mark Kortlever als een heuse spits de bal in het zijnet schoof. De tank van de blauwwitte verdediging begon naarmate de tweede helft vorderde flink leeg te raken. Hierdoor kreeg Haaften een aantal opgelegde kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Echter werden deze mogelijkheden met het grootste gemak verprutst of stuitte zij op keeper Raymon Kaarsemaker.

Mark Kramer had het daarentegen weer spannend kunnen maken. Vanaf twintig meter verdween zijn rebound naast het lege doel. Ook een dubieus toegekende indirecte vrije trap binnen de zestien meter was niet aan SVS'65 besteed. In de slotfase van de wedstrijd liepen de Haaftenaren nog uit naar 4-1. Opnieuw speelde de scheidsrechter hier een rol in door het natrappen van een Haaftense speler op Jeffrey van Wijk gemist te hebben. In de blessuretijd volgde er dan nog een directe rode kaart voor Maikel van Schaften. Tot verbazing van alle aanwezigen kreeg hij deze prent getoond na een onschuldige ogende overtreding.

Na afloop van de wedstrijd bleek nog eens hoe goed de scheidsrechter zich in de wedstrijd bevond. Hij was er namelijk heilig van overtuigd dat hij Jeffrey Prenger, in plaats van Maikel van Schaften, een directe rode kaart had gegeven wegens onbesuisd inkomen. Opmerkelijk aangezien Jeffrey Prenger het veld niet eens had betreden. De niet geheel fitte Prenger bleef de hele wedstrijd op de reservebank. Een simpele blik op het wedstrijdformulier/spelerspas had voor de scheidsrechter genoeg geweest, maar de beste man bleek de weg dus helemaal kwijt deze middag.

In de volgende wedstrijd tegen MVV'58 zal SVS'65 het zonder haar centrale verdedigingsduo moeten doen. Brian Bot en Jorn Meijerink zijn beide geschorst. Voorlopig lijkt ook Jeffrey Prenger geschorst na bovenstaand incident. Jordy van de Berg keert weer terug van een schorsing. Mark Kramer en Bennie Boeijink lijken weer helemaal fit na hun blessures.

Opstelling SVS'65: Raymon Kaarsemaker, Jeffrey van Wijk, Brian Bot (Kevin de Jong), Jorn Meijerink, Christiaan de Jong, Mark Kortlever, Ferdi Scheurwater (Bennie Boeijink), Maikel van Schaften, Robin Ijsselstijn, Dennis Kramer (Mark Kramer), Arno Sterk

Afwezig SVS'65: Jordy van de Berg (geschorst), Stephan Debouille (geblesseerd)