Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

18 april 2015 15:00

Scheidsrechter

Ooijen, G.J.C. van

Via een wervelende eerste helft boekte SVS'65 een grote overwinning tegen Lekvogels. Naar horen zeggen is dit de grootste zege in de competitie sinds negen(!) jaar. Opvallend was dat er drie verdedigers een goal achter hun naam kregen op het wedstrijdformulier.

De Spijkse equipe greep Lekvogels direct bij de strot en liet de Lexmonders pas los toen het fluitsignaal voor de rust klonk. In de vijfde minuut kon er al gejuicht worden. Na een onderschepping van Bennie Boeijink was het Dennis Kramer die met een schuiver voor de 1-0 tekende. Nog geen tien minuten later stuitte Robin Ijsselstijn op de keeper, maar in de rebound was het Jeffrey van Wijk die uit de draai de 2-0 in het verlaten doel schoot. Diezelfde Jeffrey van Wijk was de aangever bij de 3-0. Zijn strakke voorzet bij de eerste paal werd ingetikt door laatste man Jorn Meijerink. Lekvogels bakte er niet veel van en kon dan ook niet profiteren van een communicatiefoutje in het hart van de Spijkse defensie. Het kwam de hele eerste helft zelfs niet tot een schot op doel. SVS'65 kwam in het verdere verloop van de eerste nog tot diverse doelpogingen. Hoewel Robin Ijsselstijn erg bedrijvig was, stond zijn vizier helaas niet op scherp. De tweede verdediger die deze warme zaterdag zou scoren was Jordy van de Berg (eerste officiële goal in vijf seizoenen). De Lexmondse goalie duwde een voorzet vanaf de linkerflank tegen de buik van Jordy: 4-0. Het was nog niet op in de eerste helft. Brian Bot was attent op een uitgooi van de Lexmondse keeper en bracht Dennis Kramer in stelling voor de 5-0, wat tevens de ongekend luxe ruststand betekende.

De tweede helft had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. SVS'65 geloofde het wel en Lekvogels probeerde nog wel wat, maar kon niet. In de eerste helft waren Stephan Debouille en Bennie Boeijink al gewisseld met blessures, dus was het schrikken toen invaller Arno Sterk gestrekt ging na een harde pegel in zijn gezicht. Met een flinke zwelling op zijn oog zou hij de wedstrijd toch nog uit spelen. Robin was in de tweede helft nog altijd op zoek naar zijn goaltje, maar het geluk zat hem niet mee. Zijn schoten eindigden in de handen van de keeper of over het doel. Datzelfde gold voor de ingevallen van Mark Kortlever. Lekvogels zou toch nog tot een doelpoging komen deze wedstrijd. Een indraaiende voorzet werd goed op doel gekopt en net zo goed onder de lat vandaan getikt door Raymon Kaarsemaker. Jorn Meijerink was dicht bij zijn tweede van de middag, doch kopte hij over het doel na een corner. Zijn kompaan in de verdediging zou nog wel tot scoren komen. Brian Bot stuurde Arno Sterk richting de achterlijn, waarna Arno Sterk op zijn beurt de bal panklaar legde ter hoogte van de penaltystip voor eerstgenoemde. De bal verdween hard en hoog in het doel en zo werd hij de derde verdediger die deze wedstrijd scoorde. Na de 6-0 bloedde de wedstrijd zachtjes aan dood, waardoor er niet meer gescoord werd in de tweede helft, waarin SVS'65 wat slordig speelde.

Smet op de wedstrijd was toch wel het uitvallen van middenvelders Bennie Boeijink en Stephan Debouille. Daar bovenop kwam ook nog de fatale gele kaart voor Jordy van de Berg, die hierdoor zeker geschorst is voor de pittige pot tegen Haaften. Ook achter de naam van Maikel van Schaften staat een vraagteken.

Opstelling SVS'65: Raymon Kaarsemaker, Jordy van de Berg (Kevin de Jong), Jorn Meijerink, Brian Bot, Christiaan de Jong, Stephan Debouille (Arno Sterk), Bennie Boeijink (Mark Kortlever), Jeffrey van Wijk, Ferdi Scheurwater, Dennis Kramer, Robin Ijsselstijn

Afwezig SVS'65: Mark Kramer (geblesseerd), Jeffrey Prenger (geblesseerd), Maikel van Schaften (geblesseerd)