Scheidsrechter

Hendriks, J.H.

Accommodatie

Onbekend

SVS’65 deed zaterdagmiddag goede zaken in de strijd om een plek in de middenmoot. In de uitwedstrijd tegen Kerkwijk werd met 1-2 gewonnen. Op dit moment bevindt SVS’65 zich op een tiende plaats, maar het gat met de nummer vijf is slechts twee punten.

Voor de gelegenheid speelde SVS’65 dit keer in het rode uittenue, maar dit werkte niet als de bekende rode lap voor de Kerkwijkers. Beide ploegen begonnen namelijk wat afwachtend aan de wedstrijd en er viel in het eerste half uur dan ook weinig te beleven. Op dat ene moment in de achtste minuut na dan. Een verre inworp van Bennie Boeijink belandde in het vijandelijke vijf meter gebied na doorkoppen van Ferdi Scheurwater, waar Maikel van Schaften klaar stond om binnen te koppen. Iets waarin de jonge linksbuiten slaagde met enige hulp van zijn tegenstander, waardoor de bal pardoes in het doel hobbelde: 0-1. Kwalitatief was het zeker niet hoogstaand deze eerste helft en beide ploegen kwamen dan ook tot heel weinig kansen of schotpogingen. De grootste kans deze eerste helft was voor een Kerkwijk speler die alleen op Raymon Kaarsemaker af mocht stormen. Onze keeper hield de voorsprong in stand door de inzet met zijn rechterhand te keren. Niet veel later kwamen ze bij Kerkwijk een teenlengte te kort om een voorzet vanaf links binnen te lopen. Toch had SVS’65 met een 0-2 voorsprong kunnen gaan rusten. Bennie Boeijink kreeg alle tijd om aan te leggen voor een schot vanaf zestien meter, maar schoot iets te gehaast in de ballenvanger. Dit waren de enige noemenswaardige wapenfeiten in de eerste helft.

Na de thee waren de rollen omgedraaid. SVS’65 werd de bovenliggende partij, terwijl Kerkwijk dat in de eerste helft was. Met wind tegen kwam een steekbal terecht bij Maikel van Schaften die in de kluts zijn tegenstander passeerde en op de Kerkwijk goalie mocht af gaan. Hij legde het leer prima af op Robin Ijsselstijn die echter te veel tijd nodig had en zo de kaas van zijn Spijkse brood liet eten. Uit de daaropvolgende counter stonden twee SVS’ers tegen drie tegenstanders, maar Kerkwijk knalde de bal recht op de benen van Raymon Kaarsemaker. SVS’65 gooide alle schroom van zich af onder de impulsen van het trio invallers (Arno Sterk, Mark Kortlever en Dennis Kramer). Robin Ijsselstijn schoot uit een moeilijke hoek nog in het zijnet en het was dan ook wachten op de 0-2. Kerkwijk knokte zich terug in de wedstrijd door een corner binnen te frommelen: 1-1. SVS’65 bleef voetballen en de beloning kwam er een kwartier voor tijd. Een snelle uitval over de rechterkant waar Mark Kortlever een strakke voorzet gaf op Dennis Kramer. Al vallend schoot het goudhaantje de bal binnen bij de eerste paal. Kerkwijk bracht een heuse stormram door zijn grote Poolse verdediger naar voren te sturen. Het zou allemaal weinig opleveren voor Kerkwijk. SVS’65 was zelfs nog dicht bij 1-3 na een kanonskogel van Mark Kortlever, waarop de keeper met veel moeite een antwoord wist te produceren. In de blessuretijd nog een reeks corners voor de tegenpartij, maar dit zou niet leidden tot hachelijke momenten waardoor er drie punten bij werden geschreven.

Na de zouteloze nederlaag tegen Well was het nu weer de omgekeerde wereld. Een eenheid die zich met veel strijd en werklust naar de overwinning knokte. Constant presteren blijkt dit nog lastig voor de manschappen van Glenn Calor. Komende zaterdag mag men Lekvogels niet onderschatten, die dit seizoen verbaasden met zeges op Well en Focus. Op Mark Kramer na is de selectie compleet.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Jordy van de Berg, Jorn Meijerink, Brian Bot, Christiaan de Jong, Jeffrey van Wijk (Mark Kortlever), Bennie Boeijink, Stephan Debouille, Robin Ijsselstijn, Ferdi Scheurwater (Dennis Kramer), Maikel van Schaften (Arno Sterk)

Afwezig: Mark Kramer (geblesseerd)