Wedstrijd van de gemiste kansen voor SVS'65

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

28 maart 2015 15:00

Scheidsrechter

Akooy, J.M. van

Opnieuw kon er niet gewonnen worden van VV Vianen. Op een grauwe zaterdagmiddag werd er een stortvloed aan kansen gemist door de Spijkenaren. Na negentig minuten voetbal diende men genoegen te nemen met een gelijkspel: 2-2.

Spelverdeler Bennie Boeijink moest het strijdtoneel al na een paar minuten verlaten. Een hamstringblessure betekende het einde van zijn wedstrijd. SVS’65 liet zich hierdoor niet uit veld slaan en ging door waar het voor de vroege blessure van Bennie was gebleven: kansen creëren. Jorn Meijerink stuurde Christiaan de Jong weg, die op zijn beurt Robin Ijsselstijn bediende, wat de 1-0 betekende. De score had hierna met grote cijfers uitgebreid kunnen worden, maar de ene na de andere grote kans werd om zeep geholpen. Ondanks dat Vianen aanvallend niet in het stuk voor kwam wisten zij de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Een Spijkse verdediger omhelsde zijn tegenstander waarna de scheidsrechter niks anders kon doen dan fluiten voor een penalty. De strafschop werd keurig in het zijnet geplaatst waardoor Vianen langszij kwam. Geen vuiltje aan de lucht gezien het spelbeeld, maar dan moeten de kansen wel worden afgemaakt. Robin Ijsselstijn, Maikel van Schaften, Ferdi Scheurwater, Jorn Meijerink en de ingevallen Mark Kortlever kregen de bal niet tegen de touwen. Zodoende werd er gerust met een 1-1 stand.

Eenrichtingsverkeer naar het Viaanse doel was ook wat in de tweede helft volgde. De druk voor Vianen werd alleen nog maar groter toen de spits zijn tweede gele kaart kreeg na herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter. ‘Als je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het wel’, luidt een oude voetbalwet. Die wet liet zich halverwege de tweede helft gelden. Twee dekkingsfouten leverde de ongelooflijke 1-2 voorsprong op voor Vianen. Vervolgens ontspon zich een race tegen de klok voor de thuisploeg. Arno Sterk en Dennis Kramer presteerden het om de bal vanaf drie meter niet in de goal te krijgen. SVS’65 mazzelde wel toen Raymon Kaarsemaker stijlvol een afstandspegel wist te klemmen. Aan de overkant teisterde Robin Ijsselstijn de paal met een hard schot. De beloning voor SVS’65 kwam er gelukkig toch nog in de vorm van een penalty, slim versierd door Arno Sterk. Stephan Debouille benutte de penalty en zo kon SVS’65 op jacht naar de overwinning. Dit offensief werd aangevangen zonder Robin Ijsselstijn. Na een opstootje konden zijn tegenstander en hij de kleedkamers opzoeken met twee keer geel op zak. Met tien tegen negen kwam SVS’65 in de slotfase nog tot één levensgrote kans. Maikel van Schaften bracht Ferdi Scheurwater bij de tweede paal in stelling. Diezelfde paal staat waarschijnlijk nog na te trillen na de harde knal van de spits, wiens schot aan de verkeerde kant van de paal belandde. De tricoleres van Vianen barstten in juichen uit na het laatste fluitsignaal, terwijl de SVS-ers teleurgesteld afdropen richting de kleedkamers.

Komende zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma. Pasenmaandag wordt er gespeeld tegen Well, die na zeven verliespartijen op rij weer eens wisten te winnen. Jorn Meijerink en Mark Kramer zullen gemist worden door een schorsing en een blessure. Achter de naam van Bennie Boeijink staat na zijn blessure van zaterdag nog een vraagteken.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Christiaan de Jong (Dennis Kramer), Jorn Meijerink, Brian Bot, Jeffrey Prenger (Kevin de Jong), Stephan Debouille, Bennie Boeijink (Mark Kortlever), Maikel van Schaften, Robin Ijsselstijn, Ferdi Scheurwater, Arno Sterk

Afwezig: Jordy van de Berg (geschorst), Mark Kramer (geblesseerd)