Gehavend SVS’65 verliest na rode kaart keeper

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

28 februari 2015 15:00

Scheidsrechter

Kriesels, J.W.M.

Tegen Brakel liep SVS’65 een flinke zeperd op na een rode kaart voor keeper Raymon Kaarsemaker. Het elftal wist zich na deze tegenslag geen raad waarna het prijsschieten werd voor de Brakelse voorhoede. Het aantal blessures en schorsingen begint zijn tol te eisen voor de krappe selectie.

De eerste 35 minuten was er geen vuiltje aan de lucht voor SVS’65. Net zoals in de uitbeurt liet Brakel zich ver terug zakken op eigen helft, waardoor wij weer gedwongen werden om het spel te maken. Uw verslaggever kon het aantal schietkansen nauwelijks bijhouden, de Brakelnaren werden zelfs zoek gespeeld. Mark Kortlever wist de bal rond de zestien meter te ontfutselen van zijn tegenstander, waarna iedereen verwachtte dat Ferdi Scheurwater uit de draai zou schieten, maar hij behield het overzicht en liet Bennie Boeijink de dik verdiende 1-0 scoren. Grote kansen waren er nog voor Arno Sterk, Maikel van Schaften en Jorn Meijerink (dit keer op ‘tien’), terwijl Ferdi Scheurwater het dichtst bij de 2-0 kwam met een schot op de lat. Brakel speelde volgens het gebruikelijke recept: lange en hoge ballen op targetman Gouda Quint. Tien minuten voor rust zorgde deze man voor de eerste haarscheurtjes in de Spijkse verdediging, maar hij wist zich geen raad voor Raymon Kaarsemaker, die maar niet naar de grond ging.

Kanttekening was ook dit keer weer dat de voorsprong voor rust een stuk groter had moeten zijn. Op deze manier bleef Brakel hoop houden op een resultaat. Die hoop werd alleen maar groter dankzij de vroege aansluitingstreffer. Een onnodige overtreding betekende een vrije trap, maar de rebound was Raymon Kaarsemaker te machtig na een in eerste instantie goede redding. De haarscheurtjes in de Spijkse verdediging werden na deze goal flinke gaten. Een lange bal van achteruit zette een Brakelse aanvaller voor onze keeper, die hem buiten zijn zestien torpedeerde, met zijn gelaat weliswaar. De scheidsrechter kon weinig anders doen dan een rode kaart trekken, maar had over het hoofd gezien dat de spits de bal ontving in buitenspelpositie en verder buiten de beruchte lijnen werd neergehaald. De verder goed leidende scheidsrechter beging hiermee een grove fout. Door het ontbreken van een reservekeeper op de bank werd Jorn Meijerink deze middag de gelegenheidskeeper aan Spijkse zijde. Dankzij de laag ingeschoven pingel kwam Brakel op een 1-2 voorsprong. Na de rode kaart en achterstand was het geloof, begrijpelijkerwijs, verdwenen uit de Spijkse koppies. Brakel profiteerde optimaal van de man-meer-situatie door uit te lopen naar grote cijfers: 1-6.

De status van reuzendoder opnieuw waar maken wordt tegen koploper Focus’07 enorm lastig. Stephan Debouille en Raymon Kaarsemaker zullen geschorst toe moeten kijken, naast de geblesseerde Kramer broers. Jordy van de Berg en Brian Bot maken daarentegen hun rentree in het elftal na een schorsing.

Opstelling SVS’65: Kevin de Jong (Tjerry van de Berg), Stephan Debouille, Jeffrey van Wijk (Robin Ijsselstijn), Jeffrey Prenger, Maikel van Schaften (Yordi van Weelden), Bennie Boeijink, Jorn Meijerink, Mark Kortlever, Ferdi Scheurwater, Arno Sterk

Afwezig: Dennis Kramer (geblesseerd), Mark Kramer (geblesseerd), Jordy van de Berg (geschorst), Brian Bot (geschorst), Christiaan de Jong (vakantie)