24 januari 2015 15:00

Scheidsrechter

Fitters, A.J.M.

De term reuzendoder is inmiddels toepasselijk voor het eerste elftal. Er werd gewonnen van de huidige nummers twee en drie op de ranglijst, maar ook de nummer vier werd zaterdag verslagen. ASH werd aan de zegekar gebonden.

Trainer Glenn Calor kon over de gehele selectie beschikken, op de nog geblesseerde Jeffrey Prenger na. De elf die Calor had opgesteld begonnen zoekende aan de wedstrijd. De eindpass kwam niet aan en ook ASH had moeite met het vinden van zijn spitsen. Voor beide ploegen zat er niets meer in dan wat speldenprikjes uitdelen. Iets voor het half uur was de eindpass van Bennie Boeijink op Robin Ijsselstijn wel perfect. Een op een kon de keeper het schot van Ijsselstijn naast kijken. ASH deed kort na deze misser, Spijk pijn met de 0-1. Een doorgekopte bal leek opgeruimd te gaan worden door Jorn Meijerink, al kwam die daarvoor een teenlengte te kort. Vanuit een lastige hoek werd de uitgekomen Raymon Kaarsemaker gepasseerd. De wedstrijd kwam pas echt los toen een Hellouwse aanvaller met rood kon vertrekken vanwege natrappen. De aansluitingstreffer lag vervolgens in het verschiet voor de jonge Maikel van Schaften en zijn aanvalspartner Mark Kramer. Toch was 0-1 de ruststand.

De Spijkse supporters die het misschien koud hadden in de eerste helft zouden hier in het tweede bedrijf geen last meer van hebben. Spijk stond voor de lastige taak om de Hellouwse muur kapot te spelen. Het duurde niet lang voordat deze muur begon af te brokkelen. Maikel van Schaften scoorde zijn eerste goal, tevens hele belangrijke, na afleggen van Ferdi Scheurwater. ASH kon uit counters niet reageren, omdat de achterhoede ijzersterk speelde in de tweede helft. Een intens gemotiveerd SVS'65 ging verder met het slopen van de Hellouwse verdediging. Van Schaften had dat kunnen doen, maar zijn volley ging huizenhoog over. Ook de Kramer broeders speelden zoals we van hen gewend zijn. Dennis Kramer leverde op typische wijze de assist voor de winnende goal. De grabbelende ASH goalie kon de bal niet van zijn hoofd afplukken, waarna diezelfde bal binnengelopen kon worden door Mark Kortlever. Uit een ASH corner hielp Brian Bot zijn doelman een handje, door de enige Hellouwse kans in de tweede helft van de lijn af te halen. De 3-1 had nog kunnen vallen nadat de keeper zich waande als Manuel Neuer door een paar keer heel ver uit zijn doel te komen. Na een harde Spijkse overtreding op het middenveld en het daaropvolgende opstootje had de scheidsrechter het wel gezien en blies hij na zeven minuten blessuretijd voor het einde van de wedstrijd.

Zaak om de rest van het seizoen gespaard te blijven van schorsingen en blessures. Op die manier is een plaats bij de eerste acht in deze competitie zeker mogelijk. Dient verder nog gezegd te worden dat de selectie donderdag weer gaat genieten van coach Calor zijn culinaire kunsten!

Opstelling SVS'65: Raymon Kaarsemaker, Jeffrey van Wijk, Jorn Meijerink, Brian Bot, Kevin de Jong (Stephan Debouille, Robin Ijsselstijn (Mark Kortlever), Bennie Boeijink, Ferdi Scheurwater (Dennis Kramer), Jordy van de Berg, Mark Kramer, Maikel van Schaften

Afwezig: Jeffrey Prenger (geblesseerd)