Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

29 november 2014 15:00

Scheidsrechter

Hendriks, J.H.

Het eerste elftal lijkt wat aan de beterende hand. Vooral de tweede helft was het spel wat op de kunstgrasmat werd gelegd stukken beter dan de afgelopen weken. Subtopper Raptim kwam uiteindelijk toch als winnaar uit de bus.

SVS´65 begon de wedstrijd opnieuw erg slordig met onnodig veel balverlies. Eigenlijk was het dan ook wachten totdat de thuisclub de 1-0 zou scoren. Raptim had bij deze openingstreffer wel wat hulp nodig van de Spijkse goalie. Een voorzet vanaf de linkerkant verdween knullig via zijn handen in de het doel. De vroege achterstand leek funest voor SVS’65. Raptim ging op zoek naar de 2-0 en de gelijkmaker kwam dan ook ietwat uit de lucht vallen. Een vrije trap werd half weg gewerkt door Raptim waarna Mark Kramer vanaf elf meter het leer ineens op de slof nam en het net liet bollen. Daaropvolgend waren het de Gorkumers die diverse mogelijkheden lieten liggen om weer op voorsprong te komen. Een van de spitsen had Raymon Kaarsemaker al voorbij gespeeld en schoot vervolgens op de paal. Er werd nog een keer gezwijnd toen de groenwitten vlak voor rust van dichtbij nog niet wisten te scoren.

Op basis van de tweede helft had SVS’65 zeker moeten scoren. Daarentegen was het Raptim wat toch de leiding nam. Een ongelukkige handsbal van Ferdi Scheurwater deed de scheidsrechter besluiten om de bal op de stip te leggen. De penalty werd verzilverd: 2-1. De Kweldijkploeg gaf niet op en begon eindelijk te draaien en kansen te creëren. Mark Kramer en Robin Ijsselstijn werden beiden een keer in scoringspositie gezet, maar de doelman bleek een sta in de weg. De Gorkumers probeerden het met afstandsschoten, maar werden zelden echt gevaarlijk. Ongeloof was er toen de goed spelende Mark Kramer de bal over wist te schieten van een metertje of vijf. De bal viel plotsklaps voor zijn voeten nadat Ferdi Scheurwater de doelman testte met een flinke pegel. Het schot van Yordi van Weelden vloog rakelings naast na een goede actie. Het veelvuldige gebruik van de lange Jorn Meijerink als stormram deed SVS’65 uiteindelijk de das om. In de laatste minuut doken er na een uitval twee spelers op voor onze keeper die Spijkse hoop definitief aan flarden schoten.

Waar de eerst helft overduidelijk voor Raptim was, kreeg SVS’65 in het tweede deel legio mogelijkheden. Met iets meer geluk had er minimaal een puntje ingezeten. Hopelijk kan Glenn Calor komende zaterdag over een completere selectie beschikken tegen het sterker geachte MVV’58.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Jeffrey van Wijk (Kevin de Jong), Jorn Meijerink, Jordy van de Berg, Jeffrey Prenger, Stephan Debouille, Ferdi Scheurwater, Yordi van Weelden, Robin Ijsselstijn, Mark Kramer, Arno Sterk (Michael van Schaften)

Afwezig: Christiaan de Jong (geblesseerd), Dennis Kramer (werk), Mark Kortlever (vakantie), Brian Bot (geschorst)