Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

22 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Rijswijk, C.P.C. van

Voor de vijfde achtereenvolgende keer is het de manschappen van Glenn Calor niet gelukt om te winnen. Negen SVS’ers wisten niet te overtuigen tegen Kerkwijk: 1-2.Spijkse doelman Raymon Kaarsemaker moest na vijf minuten al gestrekt naar de hoek om een schot van dichtbij te keren. Aan de andere kant was het Arno Sterk die de openingstreffer had moeten maken. Robin Ijsselstijn gaf een afgemeten voorzet na een mooi een-tweetje met Ferdi Scheurwater. Kerkwijk verstoorde de Spijkse opbouw vaak door vroeg druk te zetten. Dit vroege druk zetten leidde tot balverlies aan de rechterkant, een hoge bal voor de goal volgde die in tweede instantie werd afgemaakt door Kerkwijk. Overigens viel Kevin de Jong direct na de goal uit met een enkelblessure. Zo kon SVS’65 weer aan een inhaalrace beginnen. Spijk begon hierdoor opportunistischer en energieker te spelen. Vlak voor rust moest de Kerkwijkse goalie nog handelen optreden na een goed genomen vrije trap van Stephan Debouille.
In de tweede helft begon de Kweldijkploeg waar het de eerste helft geëindigd was. Grote kansen kwamen er niet, maar wel meer dreiging, met name van de buitenkanten. Het was wachten op de aansluitingstreffer, tot de 60e minuut. Brian Bot kreeg zijn tweede gele kaart en enkele minuten later kon vleugelspits Arno Sterk hem naar de kleedkamers vergezellen. Beide heren kregen een volstrekt onterechte gele kaart.  Kerkwijk verzuimde tegen negen man de score verder op te voeren, dankzij missers en goed verdedigen. Invaller Dennis Kramer gaf SVS’65 zelfs weer wat hoop met de 1-2. Hij knikte raak uit een corner en bekroonde zijn werklust van de afgelopen weken. In de 91e minuut kon de keeper van Kerkwijk met moeite een hoge voorzet wegstompen, waarna de scheidsrechter affloot (slechts een minuut blessuretijd toegekend).Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen het technisch vaardige Raptim op het programma. Op het Gorinchemse kunstgras zal sowieso aangetreden worden zonder Brian Bot, hij is voor twee wedstrijden geschorst. Daarentegen komt Jordy van de Berg juist terug van een schorsing.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Kevin de Jong (Jeffrey van Wijk), Jorn Meijerink, Brian Bot, Christiaan de Jong, Stephan Debouille, Bennie Boeijink, Mark Kortlever (Michael van Schaften) Robin Ijsselstijn (Dennis Kramer), Ferdi Scheurwater, Arno Sterk.

Afwezig: Jordy van de Berg (geschorst), Mark Kramer (vakantie), Jeffrey Prenger (tweede elftal), Yordi van Weelden (tweede elftal).