Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

8 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Gelder, J. van

Opnieuw is het eerste elftal er niet in geslaagd om te winnen. Er werd voor de vierde keer op rij verloren. Ditmaal was Vianen de uiteindelijke winnaar. Klein lichtpuntje was dat er eindelijk weer eens werd gescoord en er vooral in de eerste helft genoeg mogelijkheden waren om tot scoren te komen.

Verrassing in de opstelling: Jeffrey van Wijk zat wissel na een sterke serie wedstrijden. Arno Sterk mocht weer eens in de basis beginnen als linksbuiten. Op een hobbelig veld was het SVS’65 met het betere van het spel. Arno Sterk kwam zijn tegenstander een aantal keer op snelheid voorbij, maar vaak was het vervolg niet goed genoeg of was er niemand in de zestien om een eventuele voorzet af te werken. Stephan Debouille testte de doelman van Vianen met een gekrulde vrije trap en Robin Ijsselstijn schoot oog in oog met de keeper in het zijnet. De Spijkse verdediging liet weinig ruimte: de afstandsschoten werden niet gevaarlijk. Wel was er een dubbele redding nodig van Raymon Kaarsemaker na een kiezelharde vrije trap van Vianen. Na een uittrap van diezelfde Raymon Kaarsemaker was Arno Sterk de gehele Vianen defensie op snelheid de baas. Zijn schot verdween via een carambole langs de keeper, maar een verdediger kon met een sliding de langzaam rollende bal van de doellijn halen. Robin Ijsselstijn werd na een steekbal opnieuw alleen voor de keeper gezet, zijn stift eindigde in de handen van de lange keeper.

In de rust werden er nog geen wijzigingen aangebracht door trainer Glenn Calor. Begin van de tweede helft was er eigenlijk weinig aan de hand voor de Spijkse equipe. Tot aan de zestigste minuut. Een serie overtredingen werd door de warrige scheidsrechter (pas om 12.30 opgeroepen voor dit duel) niet waargenomen, waardoor de tricolores ver in de zestien reikten: 1-0. De dreiging van de Spijkse buitenspelers was nog aanwezig, maar dit leidde niet tot uitgespeelde kansen. Nauwelijks vijf minuten na de 1-0 was het 2-0. Knullig balverlies op het middenveld leidde een counter in waarna de 42-jarige spits de bal onder de uitkomende Raymon Kaarsemaker doorschoot. Het inbrengen van Mark Kramer en het doorschuiven van Jordy van de Berg zorgde voor meer power in de Spijkse voorhoede. Een mooie voorzet van Robin Ijsselstijn bereikte de volledig vrijstaande Arno Sterk die met zijn hoofd voor de aansluitingstreffer zorgde. Vooral Robin Ijsselstijn kreeg in het laatste kwartier nog enkele mogelijkheden tot grote kansen, ware het niet dat die vaak moeite had om de bal onder controle te krijgen op het slechte veld. Bijna was er nog de 2-2 na een getoucheerd schot van Jordy van de Berg, deze knal belandde net naast het doel.

Na een geweldige seizoenstart is het eerste elftal na vier nederlagen op rij weggezakt naar de achtste plaats op de ranglijst. Om mee te blijven doen in de subtop zal er over twee weken gewonnen moeten worden van Kerkwijk. Dit zal moeten gebeuren zonder Jordy van de Berg, hij zit een schorsing van een wedstrijd uit.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Kevin de Jong, Jorn Meijerink, Jordy van de Berg, Christiaan de Jong, Stephan Debouille (Jeffrey van Wijk), Bennie Boeijink, Mark Kortlever (Mark Kamer), Robin Ijsselstijn, Ferdi Scheurwater (Yordi van Weelden), Arno Sterk

Afwezig: Jeffrey Prenger (geblesseerd), Dennis Kramer (ziek), Brian Bot (geblesseerd