Scheidsrechter

Vaan, A.J.J. de

Accommodatie

Onbekend

Het eerste elftal bevindt zich de laatste weken in een negatieve spiraal die moeilijk te doorbreken is. Er werd gehoopt op een goed resultaat tegen Vuren, maar een zwak SVS’65 ging met een 3-0 afstraffing naar huis. Een uitslag die veel hoger had kunnen zijn in het voordeel van Vuren.

Vuren kwam een stuk sterker uit de startblokken dan SVS’65 en creëerde dan ook als eerste enkele kansen. Met het nodige kunst en vliegwerk bleven de elf Spijkenaren overeind. Het was zelfs de uitploeg die op voorsprong kwam, maar de grensrechter van Vuren stak daar een stokje voor. Een prachtige pass van Stephan Debouille werd even mooi afgerond door Robin Ijsselstijn. Ijsselstijn vertrok duidelijk uit de rug van zijn tegenstander. Vuren bleek niet van de wijs en bleef de overhand hebben. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld en juist daar bleek Vuren in de duels sterker dan SVS’65. De slecht fluitende leidsman legde de bal na zo’n half uur op de stip na een vermeende handsbal. De penalty werd door de Vurense spits feilloos benut: 1-0.Na de openingstreffer kwamen er wat kansjes voor SVS’65. Ferdi Scheurwater kreeg zijn hoofd net niet genoeg achter de bal na een corner. Kort daarop wist een Vuren verdediger met een uiterste krachtsinspanning een intikker van Jeffrey van Wijk te voorkomen, die werd bediend door Robin Ijsselstijn. Diezelfde van Wijk knalde kreeg de bal op een presenteerblaadje binnen de vijf meter na een klutsbal uit een corner, maar zijn poging was te hoog. Kansjes waaruit hoop geput kon worden voor de tweede helft, hoewel het aantal mogelijkheden van Vuren een stuk hoger lag.

Degenen die na rust een ander SVS’65 hadden verwacht kwamen bedrogen uit. Vuren bleef in de tweede helft de bovenliggende partij. Tekenend voor de tweede helft was dat laatste man Jordy van de Berg voor het enige gevaar zorgde na een lange sprint van achteruit. Vuren voerde de score verder op nadat ze met speels gemak een duel op het middenveld wonnen en zich over de Spijkse linkerflank naar 2-0 combineerden. De wedstrijd werd overigens geheel kapot gefloten door de scheidsrechter.Uit een van de vele vrije trappen maakte Vuren de 3-0. Keeper Raymon Kaarsemaker moest lossen, waarnaar een simpel tikje genoeg was voor Vuren om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De Spijkse keeper en het aluminium behoedde Spijk nog voor een veel hogere score in de tweede helft.

Extra domper was het geblesseerd uitvallen van Brian Bot (hamstring). Tegen Vianen worden Jeffrey Prenger (ook hamstring) en Jorn Meijerink (schorsing, werk) weer terug verwacht. Er zal het nodige moeten veranderen wil er weer eens gewonnen worden. Zo werd er de afgelopen drie wedstrijden nul keer gescoord en halen een aantal spelers een hun normale niveau niet. Werk aan de winkel voor Glenn Calor en zijn elftal.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Kevin de Jong, Jordy van de Berg, Jeffrey van Wijk, Brian Bot (Christiaan de Jong), Mark Kortlever, Bennie Boeijink, Stephan Debouille, Robin Ijsselstijn, Ferdi Scheurwater (Arno Sterk), Mark Kramer (Dennis Kramer)

Afwezig: Jeffrey Prenger (geblesseerd), Jorn Meijerink (werk),  Yordi van Weelden (tweede elftal)