Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

20 september 2014 15:00

Scheidsrechter

Brouwers, A.F.

Zaterdag werd door het eerste elftal de tweede overwinning in drie wedstrijden geboekt. Tegen een matig HSSC’61 werden door goals van Robin Ijsselstijn en Ferdi Scheurwater de punten op de Kweldijk gehouden.

De openingsfase van de wedstrijd was een tamme, te wijten aan het benauwde weer. HSSC’61 liet Spijk het spel maken (iets wat jaren anders is geweest) en loerde op de counter. Zoals gezegd begon de wedstrijd erg gezapig en viel er weinig te beleven. Spijk kwam voetballend beter voor de dag dan HSSC’61, maar tot echt grote kansen leidde dat nog niet. Uit een van de spaarzame aanvallen van HSSC’61 produceerde de linksbuiten een slap schotje met buitenkant links. Een gemakkelijke prooi voor onze keeper. Spijk schroefde het tempo een kwartier voor rust maar eens op. In de 40e minuut werd een afvallende bal op het middenveld opgepikt door Bot die de bal bij Ijsselstijn deed belandden en Scheurwater de 1-0 liet aantekenen. Bij de 2-0 in de 44e minuut was het andersom: Scheurwater kon na een snel genomen vrije trap ongehinderd de achterlijn opzoeken en strak voorgeven. De Heicopse keeper bokste de bal pardoes voor de voeten van Ijsselstijn. Tussendoor tikte Kaarsemaker een lob van HSSC’61 nog tegen de paal.

In de tweede helft een gewijzigd HSSC’61 dat nu met vier spitsen speelde. Bennie Boeijink werd hierdoor gedwongen als een soort libero te spelen, wat hij met verve deed. De verdediging  Schrikken was het wel toen een speler van HSSC’61 de bal vrij mocht inkoppen en deze volgens sommigen via de lat achter de doellijn stuitte. De scheids liet doorspelen en de 2-0 voorsprong bleef intact. Door het opportunistische HSSC’61 werden de ruimtes groter en hadden de gebroeders Kramer en Ijsselstijn de score naar 3-0 moeten tillen. Die derde goal bleef uit, HSSC’61 maakte het nog even spannend door vlak voor tijd de aansluitingstreffer te maken, maar meer zat er niet in voor de oranjezwarten.

Inmiddels staan we op een gedeelde tweede plaats en spelen we volgende week de ‘topper’ tegen koploper Schelluinen, die zeven punten hebben. Overigens maakte DJ Roy Klop na de wedstrijd er net zoals vorig seizoen weer een geweldig feest van!

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Brian Bot, Jorn Meijerink, Jordy van de Berg, Jeffrey Prenger (Christiaan de Jong), Jeffrey van Wijk, Bennie Boeijink, Mark Kortlever, Stephan Debouille, Robin Ijsselstijn (Dennis Kramer), Ferdi Scheurwater (Mark Kramer)
Afwezig: Yordi van Weelden (ziek), Arno Sterk (vakantie), Michel van de Berg (geblesseerd), Kevin de Jong (geblesseerd)