SPIJK GEM LINGEWAAL
tel. 0183-562220

SVS´65 SLIKT RUIME NEDERLAAG TEGEN KOPLOPER VVAC
SVS´65-VVAC 5-2

SVS’65 kreeg zaterdag een pak op de broek van ranglijstaanvoerder VVAC. Na een vroege 0-2 achterstand zorgde Bart van Andel voor de aansluitingstreffer, maar werd er gerust met 1-4. Na de pauze scoorden beide ploegen éénmaal (Fitim Meha benutte namens SVS’65 een strafschop) en werd het 2-5.

Na verandering van werkomstandigheden is Bart van Andel volledig beschikbaar en hij startte samen met Marvin Westerduin in de basis ten kostte van Mergim Shala en Sam Muilenburg. Op het spekgladde kunstgras begon SVS’65 dramatisch aan de wedstrijd. Christiaan Leeuwis haalde uit en zag zijn afstandsschot onder het lichaam van Dimitri Versluis tegen de touwen verdwijnen. Binnen 16 minuten lag ook de 0-2 al in het mandje. Jesse de Bruin dolde twee Spijkenaren uit en legde panklaar voor de van Peursum gekomen Mark de Heer. Het Spijkse antwoord volgde na drie minuten via Bart van Andel. Hij luisterde zijn eerste basisplaats op met een rake schuiver na goed druk zetten van Fitim Meha.

Ondanks dat zo’n beetje iedere VVAC-aanval tot een kans leidde hoopte SVS’65 via de aansluitingstreffer zich in de wedstrijd te helpen, maar na 26 minuten voetballen vergrootten de bezoekers de afstand weer naar twee goals. Leeuwis draaide een hoekschop direct de verre kruising in: 1-3. De gastheren waren nog gevaarlijk met een verre poging van de bedrijvige Van Andel, maar de groenwitten lieten zien waarom zij bovenaan staan. In de 41e minuut speelden de Ottolanders zich voor de zoveelste keer door de defensie, had Versluis nog een geweldig antwoord, maar de tegenstoot werd door Lennart Houweling alsnog raak geschoten. Ondanks dat er nog 45 minuten gevoetbald moest worden leek de wedstrijd hiermee definitief in het slot te vallen gezien het zeer povere spel van de ploeg van Menno Beusekamp.

Tijdens de welkome thee een dubbele wissel aan Spijkse zijde, waar de doelman Versluis en centrale verdediger Westerduin geblesseerd moesten afhaken voor Bart Vink en Willem Looijen. De spits liet zich gelijk gelden toen hij kort na de aftrap na een lange sprint werd neergesabeld in het strafschopgebied. Meha benutte de toegekende penalty op feilloze wijze. Met iets meer geluk had het na vijftig minuten op 3-4 gekomen toen een corner plots voor de voeten viel van Max Vrolijks. Van dichtbij maaide de rechtshalf echter over de bal heen. Het was duidelijk te zien dat VVAC wat gas terug nam en SVS’65 voetballend goed mee kon komen, maar de gasten legden simpelweg meer energie in hun spel en bleken in de tweede helft dodelijk efficiënt.  Vink behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand door een kopkans te pareren, maar was kansloos in de 68e minuut op een harde knal van opnieuw Leeuwis. Uit notabene een ingooi draaide hij de open as in en maakte zijn hattrick: 2-5.

De strijd was gestreden en Beusekamp bracht invallers Mergim Shala, Sam Muilenburg en Stef Philip (voor Cane van den Berg, Robin IJsselstijn en Vrolijks). Met dit nieuwe elan creëerde het vier opgelegde kansen in een tijdsbestek van nog geen tien minuten. Christiaan Perrier raakte de paal na een sublieme steekbal van Meha, schoot net als Looijen volledig vrijstaand over en Shala krulde rakelings naast. VVAC werd er niet warm of koud van en in de laatste tien minuten was het Spijkse geloof allang weggespoeld. De 2-5 eindstand en de analyse van VVAC-trainer Maarten de Bruijne was even pijnlijk als treffend voor de laatste weken: ‘’Een ervaren ploeg die te weinig loopt, veel risico’s neemt en hele grote ruimtes laat.’’

Opstelling SVS’65: Dimitri Versluis (Bart Vink); Hicham el Amghar, Felix Otte, Marvin Westerduin (Willem Looijen), David Ruane; Max Vrolijks (Sam Muilenburg), Robin IJsselstijn (Stef Philip), Cane van den Berg (Mergim Shala), Bart van Andel; Christiaan Perrier, Fitim Meha