Spijkse Kweldijk 81
4212CX
SPIJK GEM LINGEWAAL
tel. 0183-562220

SVS’65 boekte zaterdag een broodnodige 1-0 winstpartij tegen Noordeloos om weg te blijven van de zes degradatieplaatsen en de aansluiting te behouden met de top vier. In Spijk maakte Mergim Shala, oud-speler van Noordeloos, uit een strafschop het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na zijn goede invalbeurt werd Mergim Shala beloond met een basisplaats op tien en keerde Jerzy Timmermans terug van een schorsing. Net zoals op de ranglijst waren ook in de openingsfase de krachtverschillen tussen beide ploegen nihil. Zoals zo vaak kwam het eerste Spijkse gevaar uit de gekende hoekschop, waarbij de vrij staande Christiaan Perrier naast kopte. Noordeloos probeerde vroeg te storen in de opbouw, dat lukte maar mondjesmaat waardoor SVS’65 vooral met afstandschoten via Fitim Meha doelman Jonathan Macdaniel onder vuur kon nemen.

Dat gebeurde zonder succes en ook zijn gelegenheidscollega Brian Bot, de verdediger stond opnieuw tussen de palen, had weinig moeite met een drietal Noordelose pogingen. Het was in de eerste helft vooral een gevecht rond de middenlijn, waarin de Spijkenaren met soms bikkelharde ingrepen met vuur speelden, maar naarmate de rust dichterbij kwam in die linie ook iets beter leken te zijn dan de bezoekers. Het was dan ook aan Macdaniel te danken dat beide ploegen de kleedkamers opzochten met de bekende brilstand. Bart van Andel draaide zich vrij op de rand van het strafschopgebied en zijn schot vloog richting de kruising, maar dee lange doelman zweefde het leer op stijlvolle wijze uit de winkelhaak.

Timmermans pakte in het eerste bedrijf een gele prent en werd in de rust gewisseld voor Cane van den Berg, terwijl ook Felix Otte snel na de hervatting uitviel met een teenblessure en eraf ging voor de sterk invallende Stef Philip. Ook na de thee nog maar weinig mogelijkheden, maar in de 61e minuut kreeg Shala een kans op een presenteerblaadje. Een voorzet van David Ruane werd geblokt met de hand en de bal ging op de stip. Shala bleef kalm en schoot beheerst de openingstreffer binnen tegen zijn oude teamgenoten. Plots was de ban gebroken en zette Noordeloos de poort achterin open in de zoektocht naar de gelijkmaker. Perrier had de 2-0 op zijn rechterschoen en hoofd, maar stuitte van dichtbij opnieuw op Macdaniel en kopte ongehinderd naast. Noordeloos was dan weer dichtbij via Kai Voormolen die slecht uitverdedigen bijna afstrafte met een pegel die op de lat uiteen spatte en ook Patrick Slijkoort kreeg de bal vanuit een moeilijke hoek niet in het net nadat hij zich langs sluitpost Bot had gefrommeld.

Met de frisse benen van Yori de Koter voor doelpuntenmaker Shala ontbrandde de partij volledig. SVS’65 liet na om de wedstrijd te beslissen middels een knappe solo van Robin IJsselstijn die uiteindelijk strandde op de keeper. Ook op een hard schot van Meha lag de beste man aan Noordelose zijde weer eens in de weg. Ondanks dat Noordeloos va-banque speelde met vier aanvallers bleef de Spijkse achterhoede prima overeind aan de hand van man of the match Hicham Amghar en aanvoerder Ruane. In de 88e minuut was het nog wel alle hens aan dek toen specialist Art Kruis mocht plaatsnemen achter een vrije schop op zo’n twintig meter van het doel. Bot bracht redding in de verre hoek, werd in blessuretijd ook niet meer aan het wankelen gebracht en zo stapte SVS’65 met de volle buit van het kunstgras.

Opstelling SVS’65: Brian Bot; Maikel van Schaften, Felix Otte (Stef Philip), Hicham Amghar, David Ruane; Bart van Andel, Robin IJsselstijn, Jerzy Timmermans (Cane van den Berg), Mergim Shala (Yori de Koter; Christaan Perrier, Fitim Meha