Nieuwe Rijksweg 8
4128BN
LEXMOND
tel. 0347-341600

SVS’65 verloor zaterdag onder erbarmelijke weersomstandigheden met 5-2 van Lekvogels, maar gek genoeg was dit een zeer geflatteerde uitslag. In Lexmond vloog namens de thuisploeg zo’n beetje alles erin, terwijl de gasten vooral in het eerste bedrijf veel te veel kansen onbenut lieten. Voor SVS’65 noteerden Hicham Amghar en Nick de Jong hun eerste officiële doelpunt.

De vakantie vierende Mergim Shala en de zieke Maikel van Schaften werden vervangen door Stef Philip en Max Vrolijks. Op het spekgladde kunstgrasveld (bol van het water en de modder) vloog SVS’65 als een raket uit de startblokken. Binnen tien minuten had het vijf gigantische kansen gecreëerd, maar wilde de bal er maar niet meer in. Zoals de aloude voetbalwet luidt gebeurde dat aan de overkant bij het eerste gevaar wél. Drie SVS’ers gingen onder een ingooi door, waarna Tieme Kersbergen met veel gevoel de 1-0 liet optekenen. De Spijkenaren hadden hun antwoord snel klaar, want via verdediger Hicham Amghar werd het direct gelijk. Hij kopte een corner van David Ruane tegen de touwen.

Ook die stand stond niet lang op het bord, want uit een spaarzame counter werd apathisch verdedigen afgestraft door Sam van der Horst. Vanaf rechts schoot hij de 2-1 hard en laag in de verre hoek. De bezoekers lieten zich allerminst uit het veld slaan en gingen vrolijk door met mogelijkheden creëren én missen. Zowel Bart van Andel als Robin IJsselstijn werden via heerlijke combinaties alleen voor de doelman gezet, maar faalden in de afwerking. Daarnaast was Christiaan Perrier dichtbij met een kopbal in de kruising, welke werd gekeerd door de vandaag in vorm verkerende Nils van Bruggen. Het fluitsignaal voor de rust klonk als muziek in de oren voor de verkleumde toeschouwers, die het in de kantine al snel met elkaar eens waren dat een klein wonder mocht heten dat Lekvogels met een voorsprong de rust in ging.

Aan Spijkse zijde na rust een wijzing. Er moest gescoord worden dus kwam goaltjesdief Willem Looijen binnen de lijnen voor Philip. Deze had de ondankbare taak om een marge van twee goals te overbruggen. SVS’65 voerde de druk nog wat verder op, maar na 55 minuten kwam Lekvogels namelijk op fortuinlijke wijze op 3-1. In het strafschopgebied schoot een Spijkenaar tijdens het uitverdedigen tegen een Lexmonds been en caramboleerde de bal langs de verbouwereerde Brian Bot het doel in. In een poging om nog wat te forceren bracht Beusekamp de aanvallend ingestelde en pas 16-jarige Nick de Jong voor Jerzy Timmermans. De Lexmonders profiteerden ondertussen van het almaar slordiger wordende SVS’65 en kwamen uit een hoekschop zelfs op 4-1. Van der Horst bleek opnieuw zo scherp als een mes en knikte het speeltuig in de winkelhaak. SVS’65 leek eventjes mentaal geknakt, maar putte moed uit een treffer van invaller De Jong. De linkspoot kreeg de bal in zijn voeten gespeeld en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied op verwoestende wijze uit.

Er begon weer wat te borrelen bij de Spijkse equipe en het vijandelijke doel werd opnieuw massaal bestookt. De gastheren hadden echter zo’n dag dat alles mee zat. De Jong was dicht bij zijn tweede maar stuitte op Van Bruggen, een scrimmage werd in iedereen zijn ogen over de doellijn gewerkt, (behalve die van de leidsman) Perrier en Fitim Meha strandden op handen en voeten van de keeper en Perrier werd overduidelijk getorpedeerd en verdiende een strafschop, maar kreeg nul op rekest van de arbiter. Één of meerdere doelpunten hingen dus in de grijze lucht, maar zoals al beschreven wilden die maar niet vallen. Yori de Koter viel nog in voor Felix Otte en hij zag dat de withemden nog een goal voor de statistieken maakte. Lekvogels kon in blessuretijd met twee aanvallers op Bot af en uiteindelijk was Kersbergen de gelukkige om de 5-2 binnen te tikken.

Opstelling SVS’65: Brian Bot; Max Vrolijks, Felix Otte (Yori de Koter) Hicham Amghar, David Ruane; Bart van Andel, Robin IJsselstijn, Jerzy Timmermans (Nick de Jong), Stef Philip (Willem Looijen); Christiaan Perrier, Fitim Meha