Spijkse Kweldijk 81
4212CX
SPIJK GEM LINGEWAAL
tel. 0183-562220

De goede voorbereiding en bekercampagne die SVS’65 kende werd doorgetrokken in de competitie. Het uit de derde klasse gedegradeerde HSSC’61 werd huiswaarts gestuurd met een 2-0 nederlaag. Invaller Willem Looijen besliste de wedstrijd met zijn 372e en 373e competitiegoal in zijn carrière.

De thuisploeg werd vanaf de start helft duidelijk overrompeld door de vroeg storende gasten, die vanuit de omschakeling direct dreigend waren. Na vier minuten verdween een voorzet rakelings voorlangs nadat HSSC’er Frank de Goeij deze nog licht kon toucheren. Zoals wel bekend beschikt men aan Spijkse zijde over veel scorend vermogen en zo had Fitim Meha bij de eerste de beste scoringsmogelijkheid meteen een goal te pakken. Echter was de scheidsrechter de enige persoon op het complex die een duwfout had gezien en ging het feestje in de elfde minuut niet door. Aanvallend kon de thuisploeg dus genoeg weerstand bieden, maar de keerzijde was dat het vaak te veel mensen voor de bal hield en daar had HSSC genoeg kansen voor om van te profiteren. Uit opnieuw een snelle uitbraak volgde een schot van Koen Looy op de paal naast Raymon Kaarsemaker.

Na wat tactische omzettingen en het jammerlijke geblesseerd uitvallen van Marvin Westerduin (spierblessure, gewisseld voor Max Vrolijks) stond het organisatorisch beter bij de Spijkenaren, kreeg het meer grip op het Heicopse aanvalspel en creëerde het een aantal prima aanvallen. Zo was Meha opnieuw dicht bij een goal, maar Kaj Teeuwen dook de bal op wonderbaarlijke wijze uit de kruising. Verder was de afgelopen weken veelvuldig scorende Christiaan Perrier nog dreigend na een prima pass van Mergim Shala en opnieuw had Teeuwen een degelijk antwoord in huis op de inzet vanuit een moeilijke hoek. De rust stond op het punt van aanbreken en het was een klein wondertje dat deze werd bereikt met de brilstand. In de wedstrijdbespreking was gehamerd op de levensgevaarlijke hoekschoppen van de bezoekers en uit een van deze corners werd de buitenkant van de paal geraakt. Aan de overkant kende SVS’65 nog bijna succes uit een verlengde vrije trap door Perrier, maar Meha schoot volledig vrijstaand huizenhoog over.

Maikel van Schaften bleef eveneens met spierproblemen achter in de Spijkse kleedkamer, Willem Looijen was zijn vervanger, waar druk werd geschoven met magneetjes op het fictieve speelveld. In combinatie met een klein donderpreekje had dit wel het gewenste effect, want SVS’65 vloog er direct op. Vanaf de aftrap speelde Shala zich vrij met zijn kenmerkende acties, kwam naar binnen en schoot rakelings over. In de 49e minuut was daar dan de eerste waarschuwing van Looijen toen hij een pass van Sam Muilenburg in een keer op de pantoffel nam en naast knalde.  Vooraf was de opluchting bij de HSSC’61-supporters duidelijk hoorbaar dat de spits op de bank begon en ‘deze oude wijze mannen’ langs de lijn knikten dan ook van erkenning toen Looijen met zijn hoofd de 1-0 produceerde. Perrier was de aangever met een ragfijne voorzet.

Nadat er een uur was verstreken begon SVS’65 veelvuldig te wisselen met Bart van Andel, Bennie Boeijink en Hicham el Amghar voor Shala, Muilenburg en Vrolijks. Er gebeurde voor lange tijd, ondanks de diverse frisse krachten bij beide ploegen, weinig noemenswaardigs meer. Wel was er na 75 minuten een kentering te zien in het spelbeeld. Tot dan waren de witblauwen voetballend de bovenliggende partij, maar dankzij het opportunistische HSSC’61 werd het toch nog nagelbijten. De moegestreden SVS’65-defensie onder leiding van David Ruane kon de meeste aanvallen onschadelijk maken voordat dat het echt gevaarlijk werd, maar in de 84e minuut moest het terugvallen op een fantastische redding van Kaarsemaker. De aanvoerder kreeg nog een hand achter een kopbal die in zijn korte hoek leek te ploffen. Gelukkig voor SVS’65 volgde in de 90e minuut de beslissing. Boeijink zette twee keer goed door in de as van het veld en met het nodige geluk kreeg hij de bal bij Looijen. Die twijfelde niet en drukte af voor de 2-0. Dat zou ook de eindstand blijken van de sportieve wedstrijd, want de Heicoppers hielpen diep in blessuretijd nog een gigantische kans op de eretreffer om zeep.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker, Felix Otte, Marvin Westerduin (Max Vrolijks, Hicham el Amghar), David Ruane; Maikel van Schaften (Willem Looijen), Robin IJsselstijn, Mergim Shala (Bart van Andel), Fitim Meha; Sam Muilenburg (Bennie Boeijink), Christiaan Perrier