Spijkse Kweldijk 81
4212CX
SPIJK GEM LINGEWAAL
tel. 0183-562220

Ondanks een rode kaart na 35 minuten kende SVS'65 dinsdagavond weinig moeite in de inhaalwedstrijd tegen de amateurs van FC Dordrecht. Nadat er een 4-1 ruststand werd bereikt via goals van Fitim Meha, Christiaan Perrier, Maikel van Schaften en Nick de Jong liep het in het tweede bedrijf ondanks het ondertal uit naar 6-1 dankzij Willem Looijen en een eigen doelpunt.

SVS'65 was veel sterker dan de staartploeg uit Dordrecht en kwam na 20 minuten al op een 2-0 voorsprong via treffers van Fitim Meha en Christiaan Perrier. Een foutje in de achterhoede werd direct afgestraft door de bezoekers, die na de 3-1 van Maikel van Schaften snel daarna Felix Otte zagen vertrekken met een rode kaart. De gastheren leken aangedaan, maar op slag van rust zorgde de vroeg ingevallen Nick de Jong met een fantastisch afstandsschot voor de 4-1.

Na de thee zakten de tien van Menno Beusekamp in op eigen helft, al loerend op een counter. Dat pakte goed uit, want via een goal van supersub Willem Looijen en een eigen doelpunt werd het 6-1. FC Dordrecht kon niks anders dan wat losse flodders afvuren op doelman Jeffrey Baas, die nog wel een vrije trap op de lat zag belandden. De Spijkenaren hadden de score nog wat verder op kunnen voeren via Looijen en de eveneens ingevallen Sam Muilenburg, maar zij hadden het vizier duidelijk niet op scherp staan. Smet op de sportieve wedstrijd was het geblesseerd uitvallen van Cane van den Berg. De linkspoot zijn schouder schoot voor de tweede keer dit seizoen uit de kom en lijkt voor langere tijd uitgeschakeld.

Opstelling SVS'65: Jeffrey Baas; Max Vrolijks, Fitim Meha, Felix Otte, David Ruane; Yori de Koter, Robin IJsselstijn (Johnny Wijnbelt), Cane van den Berg (Nick de Jong), Mergim Shala (Tjerry van den Berg); Maikel van Schaften (Willem Looijen), Christiaan Perrier (Sam Muilenburg)