DORDRECHT
tel. 078-6165811

SVS´65 SPEELT ZICH NAAR MOEIZAME DRIEPUNTER OP HEKKENSLUITER
FC Dordrecht AM – SVS’65 3-5

SVS’65 had zaterdag de nodige moeite met de nummer laatst. De amateurs van FC Dordrecht keken bij rust na een 0-1 achterstand aan dankzij Christiaan Perrier. Na rust ging het in Dordrecht helemaal los en prijkte er een 3-5 einduitslag op het bord. Perrier completeerde zijn hattrick en daarnaast scoorden Mergim Shala en Fitim Meha eenmaal.

Men speelde op hetzelfde complex als waar de jeugdteams van de BVO hun wedstrijden afwerken, maar het veld, de kleedkamers en sanitair bleken alles behalve profvoetbalwaardig. Op het late tijdstip van 16:00 begonnen er met Yori de Koter en debutant Thiemen van Es op goal twee nieuwe gezichten ten opzichte van vorige week (blessures Sam Muilenburg en Raymon Kaarsemaker). Het eerste kwartier was voor SVS’65. Christiaan Perrier schoot van dichtbij naast, Fitim Meha zag een goal onterecht worden afgevlagd en schoot na een goed uitgespeelde aanval langs de verkeerde kant van de paal.

In het verdere verloop van de eerste helft waren de goede combinaties spaarzaam. De Dordtenaren probeerden de bal niet eens in de ploeg te houden, terwijl de bezoekers ongelooflijk slordig speelden en de linies opnieuw veel te ver uit elkaar lagen. In de 26e minuut was er dan zo’n opzet waarin het wél goed liep. De voorzet van De Koter belandde bij Shala, die op knappe wijze terug legde en Perrier de 0-1 binnen zag lopen. Het had zogezegd weinig te vrezen van FC Dordrecht, maar in de 40e minuut werd er gezwijnd. Achterin liet men een steek vallen en dook men plotseling op voor de van Peursum overgekomen Van Es. Deze kon het harde schot blokken en zag tot zijn opluchting de rebound naast verdwijnen. FC Dordrecht bleef dus ‘leven’ en mocht in de tweede helft hopen op een resultaat.

De marge moest worden vergroot dus werd linksback Cane van den Berg ingewisseld voor linksbuiten Johnny Wijnbelt. Deze wijziging moest zorgen voor de nodige Spijkse aanvallende impulsen, maar FC Dordrecht scoorde de gelijkmaker. In de vijftigste minuut braken zij uit over links, werd het schot nog gestopt door van Es, maar kon men in de verre hoek uiteindelijk binnen tikken. De stoom kwam uit de oren van trainer Menno Beusekamp en die wolkjes werden nog wat groter toen Kerem Ozdogru op vijf meter van het doel mocht aannemen en uithalen. Van Es kon deze inzet nog verijdelen door er een voet tegenaan te zetten. In de daaropvolgende aanval kwam SVS’65 er snel uit via Meha, die werd neergehaald binnen de beruchte lijnen waarna Shala mocht aanleggen voor de strafschop. Die faalde niet en bracht SVS’65 weer op voorsprong. Vijf minuten later was het duo betrokken bij de 1-3. Shala slingerde voor en Perrier knikte raak.

Na deze goal moesten Shala, maar ook De Koter en Tjerry van den Berg plaats maken voor Hicham el Amghar en de van blessures herstelde Stef Philip en Maikel van Schaften. Ondanks de verse krachten maakten de gastheren in de 67e minuut dankbaar gebruik van de geboden ruimte die SVS’65 eigenlijk de hele wedstrijd weg gaf en stond het 2-3. Hierna benadrukte Beusekamp nog maar eens dat Wijnbelt gezocht moest worden en de aanvaller stond dan ook aan de basis van de 2-4. Hij speelde drie tegenstanders uit, vond Max Vrolijks die de bal met een subtiele voetbeweging bij Perrier bracht. Die schoot op fraaie wijze zijn hattrick tegen de touwen. Het ging hard, want binnen de minuut lag de 2-5 er ook in. Wijnbelt was weer zoekende, vond Perrier maar die stapte dit keer over de bal, waardoor Meha in de verre hoek raak kon schieten. In de resterende minuten maakte Achraf el Akdaoui zijn debuut in het Spijkse shirt, benutte FC Dordrecht nog een penalty en liet Perrier het na om zijn vierde te maken.

Opstelling SVS’65: Thiemen van Es; Yori de Koter (Hicham el Amghar), Tjerry van den Berg (Maikel van Schaften), Felix Otte, Cane van den Berg (Johnny Wijnbelt); Max Vrolijks (Achraf Akdaoui), Robin IJsselstijn, David Ruane, Fitim Meha; Christiaan Perrier, Mergim Shala (Stef Philip)