28 oktober 2023 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Sportpark Zeehavenlaan

SVS’65 sloeg zaterdag een modderfiguur bij laagvlieger SSW. In Dordrecht werd in de tweede helft binnen no-time een 2-0 achterstand goedgemaakt dankzij goals van Willem Looijen, Mergim Shala en Christiaan Perrier. In de blessuretijd liet men echter de kaas van het brood eten en zegevierde SSW met 4-3 dankzij twee treffers binnen zestig seconden.

Na de verloren bekerstrijd tegen GJS werd er van formatie gewisseld en dat betekende ook enkele andere namen in de basis. Mergim Shala startte in de opstelling, maar meest opvallend was de rentree van doelman Dimitri Versluis. Wegens de wedstrijden van de overige seniorenteams waren Thiemen van Es, Bart Vink en de geblesseerde Raymon Kaarsemaker niet beschikbaar. Op het betonharde kunstgras van SSW had SVS’65 moeite met de gastheren die voornamelijk de lange bal hanteerden. Deze viel veel te vaak achter de slecht anticiperende verdediging en in de dertiende minuut kwam het op achterstand na zo’n lange haal naar voren. Nummer tien Jessy van Kooten kon de pass oppikken en schoot deze langs de uitkomende Versluis: 1-0. Kort na de openingstreffer had Christiaan Perrier voor de gelijkmaker moeten zorgen, maar hij stuitte van dichtbij op de prima keepende Jeffrey Groen.

Het sterker wordende SVS’65 moest nog toezien hoe het na twintig minuten goed weg kwam toen een vlotte aanval net naast werd geschoten, maar vlak voor de thee liet het zijn tanden zien via een hard schot van Cane van den Berg en een poging met een lastige stuit van Fitim Meha. Opnieuw stond Groen zijn mannetje en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat zijn ploeg met een voorsprong ging rusten.

Dubbele wissel in de rust bij SVS’65. Versluis moest de strijd staken met een knieblessure en ook Max Vrolijks ging er vanaf. Vink was ondertussen na de wedstrijd met het derde elftal naar Dordrecht gesneld, terwijl Looijen het spitsenduo ging vormen met Perrier. Vink liet zich kort na zijn invalbeurt gelden met twee goede reddingen met de voet, maar moest een kwartier voor tijd alsnog buigen: 2-0. SVS’65 speelde vervolgens alles of niets met het inbrengen van Tjerry van den Berg, Marvin Westerduin en Bart van Andel voor Felix Otte, Cane van den Berg en Sam Muilenburg. Het vond tien minuten voor tijd de aansluiting nadat Hicham el Amghar voorzette en Looijen raak knikte. De Dordtenaren waren overduidelijk conditioneel niet in goede doen en de 2-2 van Shala (prachtig binnen geschoten na klaarleggen van Perrier) viel dusdanig snel dat er nog genoeg tijd was om de overwinning binnen te slepen.
In de 85e minuut geschiedde dan het kleine wonder. Perrier zorgde voor de remontada door een messcherpe hoekschop van David Ruane tegen de touwen te koppen.

De hosanna sloeg daarna over in een rouwstemming, want de op papier zo volwassen Spijkse ploeg liet daarna zien een wedstrijd niet ‘dood te kunnen maken’. In plaats van de bal in de ploeg te houden met voldoende mensen achter de bal, bleef het moeilijke oplossingen zoeken tegen het compleet leeggespeelde SSW. In de 90e minuut sloegen de SVS’ers de handen voor hun ogen toen een voorzet bij de tweede paal huizenhoog over werd geschoten. Aanvoerder Jeremy de Lijster, veel te goed voor dit niveau, putte moed uit deze grote mogelijkheid, zette in minuut 93 aan vanaf eigen helft, wandelde langs een viertal Spijkenaren en bereikte met enig fortuin een ploeggenoot. Deze worstelde zich los en trapte de 3-3 achter de verbouwereerde goalie. De elf van Beusekamp liepen na de aftrap massaal naar voren, leden balverlies waarna De Lijster rondom de middenlijn werd aangespeeld. Die had nog een laatste restje in de tank, draaide kinderlijk weg van zijn belager en moest daarna nog een heel stuk afleggen naar het doel. Ondanks de lange weg kwam hij geen Spijkenaar meer tegen en schoof hij de winnende treffer binnen. Vrijwel direct daarna blies de goed fluitende Louazna voor de laatste keer deze middag en dropen de muisstille bezoekers teleurgesteld af.

Opstelling SVS’65: Dimitri Versluis (Bart Vink); Hicham el Amghar, Felix Otte (Tjerry van den Berg), David Ruane, Cane van den Berg (Marvin Westerduin); Max Vrolijks (Willem Looijen), Mergim Shala, Robin IJsselstijn, Fitim Meha; Sam Muilenburg (Bart van Andel), Christiaan Perrier