Sportplein 2 C
3381LL
GIESSENBURG
tel. 0184-651719

SVS’65 zit in de hoek waar de klappen vallen. In Giessenburg resulteerde een gezapige eerste helft tegen Peursum in een 2-0 ruststand. Na rust kroop het uit de schulp, scoorde Willem Looijen de aansluitingstreffer, kreeg diezelfde Looijen de kans op 2-2, maar scoorde de thuisploeg in de slotfase de 3-1.

Er werd gezien de vele tegendoelpunten en een tweetal blessures gesleuteld aan de Spijkse formatie en opstelling, waardoor doelman Bart Vink en Mergim Shala zichzelf terug vonden in de basis. SVS’65 startte in een 5-3-2 formatie en begon erg mat aan de wedstrijd. Een afstandsschot in de twaalfde minuut was een van de weinige Spijkse wapenfeiten, terwijl ook de Giessenburger nauwelijks in de buurt van het doel kwamen. Toch stonden de gastheren na achttien minuten op een 1-0 voorsprong. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet werd door Vink voor de voeten getikt van Menno de Jong die van dichtbij binnen kon tikken.

Het inspiratieloze SVS’65 liet de Giessenburgers aan de bal, die dan weer duidelijk creativiteit misten om door de versterkte achterhoede te spelen. Het pompte vooral hoge ballen in de pot richting targetman Jurre Nomen. Uit een van deze mislukte passes richting Nomen volgde een corner waarbij de gasten defensief de mist in gingen. Bij de tweede paal stond Mitchell Huisman vogelvrij en kon simpel binnen schieten. In het kwartier wat nog volgde bleef Peursum het met lange ballen proberen, zonder succes, tegen het verder machteloze SVS’65. In de kleedkamer van Menno Beusekamp zou het absoluut gaan donderen en moest er iets gebeuren.

Men gooide het over een andere boeg met een driedubbele wissel. Jerzy Timmermans, Johnny Wijnbelt en Willem Looijen kwamen in de ploeg voor Felix Otte, Max Vrolijks en Shala. Het kwam meer aan voetballen toe en bij een aantal was duidelijk de knop omgegaan en werd er met meer inzet gespeeld. Desondanks kreeg Peursum twee goede mogelijkheden via De Jong en Huisman, maar herstelde doelman Vink zich met twee sublieme reddingen. SVS’65 wisselde opnieuw aanvallend met het inbrengen van Sam Muilenburg en Maikel van Schaften (voor Christiaan Perrier en Cane van den Berg) en kwam terug in de wedstrijd. Een voorzet viel voor de voeten van Looijen en deze profiteerde dankbaar en liet Derk Peters na zeventig minuten kansloos: 2-1.

In de jacht naar meer kwam SVS’65 een keer goed weg in een tegenstoot, maar kreeg het zelf in de 88e minuut dé grootste kans van de tweede helft. Opnieuw werd er vanaf de rechterkant gezocht naar Looijen en tevens bereikt. Van dichtbij prikte hij de bal naar de korte hoek van Peters, die als een kat op de inzet dook en zijn ploeg op zegekoers hield. De bezoekers streden voor wat ze waard waren, maar de tank was dusdanig leeg dat er in blessuretijd geen vuist meer kon worden gemaakt. Het kreeg vlak voor het laatste fluitsignaal de nekslag toegediend via opnieuw De Jong, die dit keer dankbaar profiteerde van balverlies in de Spijkse opbouw.

Opstelling SVS’65: Bart Vink; Felix Otte (Jerzy Timmermans), Hicham Amghar, Bart van Andel, David Ruane, Cane van den Berg (Maikel van Schaften); Robin IJsselstijn, Max Vrolijks (Johnny Wijnbelt), Mergim Shala (Willem Looijen); Christiaan Perrier (Sam Muilenburg), Fitim Meha