Spijkse Kweldijk 81
4212CX
SPIJK GEM LINGEWAAL
tel. 0183-562220

Dankzij de 4-0 winst op Leerdam Sport is SVS’65 nog steeds in de race om de veilige zesde plek. Het aantal gemiste kansen was groot, maar Christiaan Perrier, Stef Philip, Robin IJsselstijn en Fitim Meha lieten met hun treffers, netjes verdeeld over beide helften, de Leerdammers van ex-SVS65 trainer Henk Donga afzinken naar de vijfde klasse.

Brian Bot werd maar weer eens onder de lat geposteerd om de zieke Jeffrey Baas te vervangen, terwijl Bennie Boeijink, Stef Philip en Jerzy Timmermans in de basiself stonden ten koste van Sam Muilenburg, Yori de Koter en de geschorste David Ruane. Philip, duidelijk getergd, kreeg direct vanaf de aftrap twee grote scoringskansen, maar liet deze onbenut. De thuisploeg wilde de verzwakte Leerdammers zo snel mogelijk breken en dat lukte al na drie minuten. Vanaf links leverde Timmermans een fantastische voorzet af op het hoofd van Christiaan Perrier: 1-0. De thuisploeg speelde de gasten compleet ondersteboven en na acht minuten was het al 2-0. Een wat makkelijk toegekende strafschop werd via de paal gemist door Perrier, maar de dramatisch fluitende scheidsrechter kende daarna een indirecte vrije trap toe (wegens een vloekende Leerdam Sporter?). Deze werd door Philip kiezelhard in het dak van het doel geschoten.

Leerdam Sport bleef wel weerstand bieden, maar kon aanvallend gezien alleen rekenen op de pijlsnelle en er lustig op los solerende Brennan Bierie. De linksbuiten kon echter tot geen enkele doelpoging komen en doelman Bot bleef de gehele eerste helft werkloos. Aan de overkant was de eindpass vaak erg slordig en misten onder andere Perrier, Philip en Felix Otte een aantal grote mogelijkheden. Nick de Jong was nog het dichtste bij de 3-0, maar de kopbal van de jongeling belandde op de lat. Hoewel het overwicht gigantisch was gingen de SVS’ers slechts met een 2-0 ruststand aan de welkome thee en drukte Menno Beusekamp zijn ploeg op het hart om de scherpte te bewaren.

Die boodschap was duidelijk aangekomen. Het gevaar wat Bierie heette werd nu compleet aan banden gelegd door de defensie die onder leiding stond van Bart van Andel. Ook in deze helft zou Bot geen redding hoeven maken. Vrij spel dus voor de tien man daarvoor, die de bal maar niet tegen de touwen kregen. Dat had te vooral te maken met de uitblinkende keeper Jesse van Schaik, maar een goede actie van Robin IJsselstijn en het daaropvolgende harde schot was hem in minuut 65 toch te machtig. Gezien het doelsaldo nog wel eens bepalend kan zijn in de degradatiestrijd bleef SVS’65 het hoge tempo aanhouden wat zou resulteren in een stortvloed aan kansen. Helaas stuitte men opnieuw een aantal keer op de fantastische reflexen van Van Schaik en werd het aluminium nogmaals getest.

De 4-0 viel jammer genoeg ook ‘pas’ in de tachtigste minuut. De ingevallen Meha strafte slecht uitverdedigen af middels een subtiel lobje over de Leerdamse goalie. Nog een tiental minuten op de klok om er nog een paar bij te prikken en die mogelijkheden zouden er ook nog komen. De eveneens ingevallen Looijen werd weg gestoken door Meha, omspeelde de doelman en schoot in het zijnet van het verlaten doel. Zijn ploeggenoot Max Vrolijks maakte het nog wat kolderieker. De rechtshalf kreeg de laatste bal van de wedstrijd op zo’n vijf meter van het doel op zijn linkervoet en schoof voor een leeg doel de bal naast.

Opstelling SVS’65: Brian Bot; Felix Otte, Tjerry van den Berg, Bart van Andel, Jerzy Timmermans; Max Vrolijks, Robin IJsselstijn, Bennie Boeijink (Mergim Shala), Nick de Jong (Fitim Meha); Christiaan Perrier (Sam Muilenburg), Stef Philip (Willem Looijen)