Spijkse Kweldijk 81
4212CX
SPIJK GEM LINGEWAAL
tel. 0183-562220

SVS’65 zette zaterdag hun goede reeks voort. Lekvogels werd met een 4-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Ougedienden Touafik el Amghar en twee keer Willem Looijen zorgden voor een verdiende 3-0 ruststand. Na de thee deed de volgende routinier in de persoon van Johnny Wijnbelt er met een treffer nog een schepje bovenop.

Menno Beusekamp diende slechts een wissel toe te passen ten opzichte van het knappe gelijkspel tegen Asperen. Dit keer geen Levi Slob, maar wel Willem Looijen die uiteraard in de spits begon. Bij Lekvogels was er een onverwachte trainerwissel. Martijn Verkerk werd midweeks ontslagen en de rentree van Ton Delfgou had alles behalve het gehoopte schokeffect. Zijn ploeg begon dramatisch en leek na zes minuten al op een 0-1 achterstand te komen. Touafik el Amghar was er als de kippen bij om bij de tweede paal binnen te lopen, maar had volgens de scheidsrechter geduwd. Vijf minuten later kreeg El Amghar een volgende kans, toen hij na goed doorzetten van dichtbij op de keeper stuitte. Er ging mede door het vroeg storende SVS’65 veel fout in de opbouw van de thuisploeg en dat deed ze na een kwartier de das om. De doorjagende Camilo Hagemeijer ontfutselde wel heel gemakkelijk de bal van zijn tegenstander, stuurde Willem Looijen het strafschopgebied in en die drukte koelbloedig af voor de 1-0. Drie minuten konden de gasten de volgende tik incasseren middels de 2-0. Verder Felix Otte zette aan voor een sterke rush en stak El Amghar weg. De topscorer omspeelde de keeper en schoof de 2-0 in het verlaten doel.

Met een 2-0 voorsprong na achttien minuten leek er geen vuiltje aan de lucht, maar in de 18e minuut loste Lekvogels een waarschuwingsschot, welke op de paal belandde. De gastheren hadden al snel een antwoord paraat. El Amghar was er vandoor op rechts en bediende Looijen op maat, die op doellijn zijn tweede goal binnen kon knikken. Een minuut later was hij dichtbij een hattrick toen Cane van den Berg de bal voor slingerde, maar dit keer kopte hij naast. De Lexmonders stonden met hun rug tegen de muur, maar raakten in de 32e minuut toch al voor de tweede maal het aluminium. Een vrije trap werd op de lat geschoten boven de aan de grond genagelde Raymon Kaarsemaker. Verder had men in het eerste bedrijf heel weinig te vrezen van de jeugdige elf van Delfgou, sterker nog, het mocht van geluk spreken dat Looijen de marge niet wat verder op vijzelde. El Amghar wist hem opnieuw te vinden met een voorzet, maar hij kopte rakelings voorlangs en vlak voor rust raakte Looijen nog de lat.

De prima spelende El Amghar bleef na de rust achter in de kleedkamer en hetzelfde gold voor Berat Sengul. Zij werden vervangen door Stef Philip en Martijn Tromp. In de Lexmondse kleedkamer was er genoeg reden om het een en ander om te zetten, maar op het spelbeeld kwam dat niet tot uiting. Zo had de doelman een moeizame redding nodig om Phlilp het scoren te beletten uit een vrije trap en kopte Hagemeijer net over na een vrije schop van Yori de Koter. Hierna lieten de Spijkenaren de teugels wat vieren, wat begrijpelijk was gezien de tussenstand. Er waren her en der wat slippertjes en foutjes voortkomend uit verslapte concentratie. Zo kwam Kaarsemaker in de 65e minuut onnodig ver uit zijn goal, maar bleef zijn gehoopte clean sheet in stand omdat het wippertje langzaam langs de goede kant van de paal rolde. Inmiddels waren ook Hicham el Amghar en Johnny Wijnbelt (voor Jerzy Timmermans en Willem Looijen) en laatst genoemde drukte direct zijn stempel. Een balverovering van Philip zorgde ervoor dat Hagemeijer die andere linkspoot kon vinden. Wijnbelt schoot weliswaar met rechts op beheerste wijze zijn eerste SVS’65-doelpunt binnen.

Mede-wissel Hicham el Amghar kende een ongelukkige invalbeurt. In een tijdbestek van twaalf minuten pakte hij twee gele kaarten en kon het veld verlaten. Ondanks dat de gastheren in ondertal (waar ook Ferdi Scheurwater nog inviel voor Yori de Koter) speelden kwam het nauwelijks in de problemen. Kaarsemaker diende slechts een keer handelend op te treden. Uit een goede counter moest hij redden met zijn voet. Het laatste wapenfeit was echter voor Wijnbelt. Na een prima hakballetje van Philip stond de Lexmondse doelman compleet verkeerd gepositioneerd in zijn doel. De rechterhoek lag helemaal open, maar Wijnbelt raakte met buitenkant links de paal. Met de invallende duisternis besloot de arbiter geen extra tijd bij te tellen en floot na negentig minuten voor het einde van een sportieve wedstrijd.

Menno Beusekamp zag zijn gelouterde spitsen de wedstrijd al vroeg in het slot gooien. ‘’We hebben ons plan goed uitgevoerd. Mede daardoor stond het na dertig minuten al 3-0.’’ Zijn ploeg staat na een reeks van tien punten uit vier wedstrijden op een zevende plaats. Zaterdag kan het over het op de zesde plek bivakkerende ASH heen, als het de altijd lastige uitwedstrijd in Hellouw speelt.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Yori de Koter, Felix Otte, Tjerry van den Berg, Cane van den Berg; Camilo Hagemeijer, Robin IJsselstijn, Berat Sengul (Martijn Tromp), Jerzy Timmermans (Hicham el Amghar); Willem Looijen (Johnny Wijnbelt), Touafik el Amghar (Stef Philip)