Spijkse Kweldijk 81
4212CX
SPIJK GEM LINGEWAAL
tel. 0183-562220

SVS’65 hoefde zich zaterdag niet al te veel in te spannen om GVV aan de zegekar te binden. In eenzijdige wedstrijd was de 3-0 ruststand tevens de einstand. Centrale verdedigers Marvin Westerduin en Felix Otte wisten te scoren, terwijl ook Jerzy Timmermans op het scoreformulier prijkte.

Yori de Koter was weer hersteld van een ontstoken kaak en speelde voor de geblesseerde Fitim Meha. Assistent-trainer Marvin Westerduin was de joker in de basis, hij verving de voor zijn werk voorlopig niet beschikbare Levi Slob. De thuisploeg begon erg agressief en dat resulteerde in de vierde minuut in een dubbele mogelijkheid voor Willem Looijen. Twee keer was Touafik el Amghar aangever, even zo vaak had Looijen zijn vizier niet op scherp. Het duo vond elkaar in de achtste minuut opnieuw na een vlotte aanval. Dit keer was het El Amghar die aan het kanon stond, maar de keeper redde in de korte hoek met de punt van zijn schoen. Het arme GVV liet vooral op de flanken enorm veel ruimte, de defensie werd in de 20e minuut weer eens aan stukken gespeeld en de doelman had vervolgens een curieuze ingreep nodig om een treffer van El Amghar te voorkomen.
GVV had dus het nodige kunst- en vliegwerk nodig om het doel schoon te houden, maar in de 21e minuut maakten de Geldermalsenaren kennis met de alom bekende traptechniek van Westerduin. Op een meter of twintig zette hij zich achter een vrije trap, welke keurig in de verre hoek werd gekruld.

In de 27e minuut moest Kaarsemaker dan toch een keertje handelend optreden (tevens de laatste keer deze wedstrijd) op een prima schot in de korte hoek, welke stijlvol werd gepakt door de aanvoerder. Het ongemotiveerd ogende GVV speelde zo slap dat Westerduin zijn kompaan in de verdediging Felix Otte in kon spelen, de jongeling rustig op kon stomen tot zo’n dertig meter van het vijandelijke doel zonder iemand tegen te komen. Hij liet een hoge voorzet los, welke compleet verkeerd werd ingeschat door de goalie en zo binnen dwarrelde: 2-0. SVS’65 waande zich deze middag in een speeltuin en in de 35e minuut was de volgende grote mogelijkheid een feit. Robin IJsselstijn volleerde rakelings naast na het terug koppen van Looijen. Na deze misser van IJsselstijn was de 3-0 snel een feit. Timmermans werkte enigszins gelukkig met zijn knie een goede voorzet in de touwen van De Koter.

Menno Beusekamp kon het zich ook dit keer permitteren om Looijen na 45 minuten te sparen en bracht Camilo Hagemeijer voor hem in de plaats. De trainer van GVV had in de rust zijn manschappen geïnstrueerd dat de linies compacter moesten blijven, terwijl de Spijkenaren zichtbaar twee tandjes terug hadden geschakeld. Het duurde dan ook tot de 60e minuut voordat er weer wat noemenswaardigs gebeurde. Westerduin knalde een afvallende bal richting goal, maar dit keer had de doelwachter wel een antwoord op zijn inzet. Het was gelijk het laatste wapenfeit van de rechterhand van Beusekamp, want hij kon eraf voor Mika van Houwelingen. Verder kwamen ook nog Hicham el Amghar, Ferdi Scheurwater en Johnny Wijnbelt voor Yori de Koter, Touafik el Amghar en Berat Sengul.

De gasten snakten zichtbaar naar het einde en de opluchting was zichtbaar toen Hagemeijer een bal uiteen liet spatten op de lat nadat Timmermans hem een presenteerblaadje had aangeboden. Vooral de ingevallen Wijnbelt bracht met zijn kenmerkende passeerbewegingen weer wat schwung in de Spijkse aanvalsdrift en ging in de 88e minuut een mooi een-tweetje aan met kapstok Scheurwater. Wijnbelt stuitte op de keeper en Scheurwater werkte de rebound naast het doel. Het tweede bedrijf was zo’n matige vertoning dat iedereen langs de lijn er vrede mee had dat de prima leidende scheidsrechter er na stipt negentig minuten een einde aan maakte.

De volgende week vakantie vierende Beusekamp kon niet anders dan tevreden zijn over zijn elftal. ‘’We waren duidelijk beter aan de bal en hebben ook door het hoog druk zetten genoeg kansen genoeg gecreëerd.’’ Komende zaterdag speelt SVS’65, dus zonder zijn hooftrainer, de derby in en tegen Asperen.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Tjerry van den Berg, Felix Otte, Marvin Westerduin (Mika van Houwelingen), Cane van den Berg; Yori de Koter (Hicham el Amghar), Robin IJsselstijn, Berat Sengul (Ferdi Scheurwater), Jerzy Timmermans; Touafik el Amghar (Johnny Wijnbelt), Willem Looijen (Camilo Hagemeijer)