Spijkse Kweldijk 81
4212CX
SPIJK GEM LINGEWAAL
tel. 0183-562220

In een matige wedstrijd waarin nauwelijks kansen vielen te noteren deed SVS’65 de punten cadeau aan Peursum. In de openingsfase miste de thuisploeg enkele schamele mogelijkheden, waarna Peursum dodelijk was en twee persoonlijke fouten in de 33e en 39e minuut afstrafte. Ook na rust een evenwichtig spelbeeld, waar Peursum nog de lat raakte en de Spijkenaren nog twee rode kaarten zagen.

SVS’65 begon weer met Fitim Meha in de basis en ook de van een blessure herstelde Brian Bot keerde terug in de eerste elf. Dat ging ten koste van Stef Philip en de geschorste Jerzy Timmermans. De thuisploeg begon prima aan de jacht op de drie punten en was al snel kansrijk via Touafik el Amghar. Bennie Boeijink lanceerde de spits richting de Giessenburgse doelman, maar zag El Amghar naast prikken. Bij een tweede poging van El Amghar diende hij wel handelend op te treden in de korte hoek. Verder was vooral Meha bedrijvig en hij probeerde het met een aantal afstandsschoten, welke de sluitpost nauwelijks zouden verontrusten.

De Giessenburgers hanteerden veelal de lange bal op het fysieke geweld wat ze aanvallend hadden geposteerd. Van die kwaliteiten maakten ze dankbaar gebruik in de 33e minuut toen men zich op de Spijkse linkerflank wel heel gemakkelijk liet aftroeven in een duel. Rody Korevaar was los en zag op de rand van het strafschopgebied een drietal ploeggenoten opduiken. De vrije man werd gevonden in de persoon van Martijn Rietveld die schitterend afdrukte: 0-1. Er leek nog niet veel aan de hand voor de thuisploeg, maar zes minuten later werd er een volgende kapitale fout gemaakt. Een lange haal door de as van het veld werd verkeerd in geschat en de pijlsnelle Menno de Jong anticipeerde als beste. Hij kon uiteraard niet meer bijgehaald worden en ook goalie Raymon Kaarsemaker had geen antwoord op de linksbuiten.

Na de thee ging Menno Beusekamp met zijn ploeg vol op de aanval en liet verdediger Bot achter in de kleedkamer voor debutant Berat Sengul. Dit aanvallende risico leverde een grote kans op voor El Amghar, maar bij de eerste paal maaide hij over het balletje van Sam Muilenburg heen. Dit was meteen een van zijn laatste acties, want de niet okselfrisse topscorer werd gewisseld voor Mika van Houwelingen. Achter de Spijkse verdediging lag inmiddels een zee van ruimte en na heel veel onnauwkeurige ballen werd Rietveld eindelijk weer eens gevonden. Hij leek te gaan scoren, maar Felix Otte belette hem het moment van schieten met een fantastische sliding. Niet veel later was het opnieuw dichtbij om de wedstrijd te beslissen, echter was dit keer het aluminium een sta-in-de-weg.

SVS’65 schakelde over op hetzelfde spelrecept als Peursum en bracht met Hicham el Amghar nog wat extra fysieke kracht in de ploeg. Zijn eerste minuten in het Spijkse shirt waren van korte duur, want met nog een kwartier te gaan kreeg hij een directe rode kaart. Volgens de scheidsrechter zou hij in een scrimmage voor het vijandelijke doel een natrappende beweging hebben gemaakt. De leidsman liet zich vervolgens wel heel erg kennen door ook de al gewisselde Touafik el Amghar een rode prent voor te schotelen wegens commentaar. De Spijkenaren begonnen dus met een numerieke minderheid aan het slotoffensief. Daarin was van Houwelingen nog dichtbij de aansluitingstreffer met een snoeiharde pegel, waarop de keeper een dito antwoord had. Pinchitter Ferdi Scheurwater (voor Boeijink) kon ook geen potten meer breken, waarna de arbiter na 96 minuten voor het einde van een sportieve wedstrijd floot.

De Kweldijkbewoners staan komende zaterdag voor een loodzware klus in en tegen Herwijnen. Herovina zal starten als koploper aan de derby, terwijl Beusekamp en zijn equipe kampen met een probleem. ‘’We maken nu voor de tweede wedstrijd op rij onze kansen niet af en dan moet ik het volgende week ook nog doen topscorer Touafik el Amghar. Twee individuele fouten kosten ons vandaag de kop in een gelijkwaardige wedstrijd.’’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Tjerry van den Berg, Felix Otte, Brian Bot (Berat Sengul), Cane van den Berg; Yori de Koter (Hicham el Amghar), Bennie Boeijink (Ferdi Scheurwater), Robin IJsselstijn, Fitim Meha; Sam Muilenburg, Touafik el Amghar (Mika van Houwelingen)