Randweg 3
4191NN
GELDERMALSEN
tel. 0345-573171

In Geldermalsen slechtte SVS’65 pas in de tweede helft de muur die GVV had opgetrokken. Het had weinig te vrezen van de thuisploeg, terwijl het zelf een stortvloed aan kansen creëerde. Doordat alleen Fitim Meha en Sam Muilenburg het net wisten te vinden viel de eindstand met 0-2 nogal magertjes uit.

Johnny Wijnbelt raakte vorige week geblesseerd en werd vervangen door Berat Sengul, terwijl Marvin Westerduin speelde voor de te laat zijnde Felix Otte. Vanaf de eerste seconde waren de intenties van GVV duidelijk: met elf man op eigen helft terugtrekken op eigen en hopen op dat ene kansje. Dat moment kwam er na een kwartier. De snelle spits was veel rapper bij een peer naar voren en gaf voor op zijn collega, maar die mikte naast. Het was gelijk het enige wapenfeit van de gastheren, waarna SVS’65 werkelijk volledig domineerde. Na twintig minuten was er een goede combinatie tussen Robin IJsselstijn en Fitim Meha en was Sengul de afmaker, maar hij stuitte op de doelman. Even later vond Meha het zijnet na zijn karakteristieke gekap en gedraai rondom het strafschopgebied. Ook een strak schot van linksback Cane van den Berg belandde in het zijnet.

De leidsman was al een aantal keer in de veelvuldig vlaggende grensrechter getrapt en deed dat in de veertigste minuut nog eens dunnetjes over. Een poging van Meha viel voor de voeten van Sam Muilenburg, die niet aarzelde en de trekker overhaalde. Van buitenspel leek geen sprake, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt toch af. In de paar minuten die nog resteerden kregen IJsselstijn en Sengul grote mogelijkheden, maar ook zij kregen de bal er maar niet in waardoor er gerust werd met een teleurstellende 0-0. Zaak voor trainer Menno Beusekamp om te zorgen dat zijn ploeg ook in de tweede helft het geduld en de kalmte bleef bewaren in de jacht op de openingstreffer.

Dat zou er niet makkelijker op worden gezien de omstandigheden, want ook in de tweede helft bleef de regen onophoudelijk uit de lucht komen en werd het veld steeds lastiger bespeelbaar. Gelukkig capituleerden de Geldermalsenaren in de vijftigste minuut al vrij snel. Muilenburg legde breed op randje zestien meter, waar Meha klaar stond om laag af te drukken voor de 0-1. Kort na de aftrap had Muilenburg nu geen aangever, maar doelpuntenmaker moeten zijn. Een heerlijke steekbal van IJsselstijn werd terug gelegd op de spits, maar Muilenburg zag dat zijn inzet op de lijn werd gekeerd door een verdediger. Zoals beschreven parkeerden de roodwitten dus de bus op eigen helft, maar net zoals in de eerste helft kregen ze nu weer één hele grote kans. Gestuntel van de Spijkse defensie en keeper zorgden ervoor dat Tjerry van den Berg een bal van de lijn moest halen. Geschrokken van deze bijna gelijkmaker schroefden de bezoekers het baltempo wat verder omhoog en speelden de thuisploeg helemaal kapot. Jerzy Timmermans zag bijvoorbeeld Sengul over de bal heen maaien na zijn afgemeten voorzet.

Het kleine beetje Geldermalsense hoop op een puntje werd in de 67e minuut geheel aan flarden geschoten. IJsselstijn zag Muilenburg vrij staan op de rechterkant. Met een hard en laag schot liet hij de jonge goalie kansloos. Met frisse wissels Martijn Tromp, Mika van Houwelingen, Hicham el Amghar en Otte (voor Max Vrolijks, Sengul, Timmermans en Westerduin) gingen zij op zoek naar een grotere marge. GVV, waar kort na de thee al spelers met kramp kampten, kwam nauwelijks meer aan de bal en verzette zich amper. Er werden nog heel wat Spijkse kansen om zeep geholpen. De meest noemenswaardige waren een cornerbal die van de lijn werd gehaald en het duo Meha en Van Houwelingen, die ook in twee instanties de bal niet langs de doelman kregen. Niemand maalde er dan ook om toen de arbiter er na strak negentig minuten een einde aan maakte, want de vraag was of er met deze scherpte in de normaal zeker ruim toegekende blessuretijd nog gescoord zou worden.

Het ensemble van Beusekamp heeft komend Paaswekend geen wedstrijd op het programma staan. Op 15 april treedt het om 15:00 in eigen huis aan in de derby tegen voormalig kampioenskandidaat Asperen. De uitwedstrijd was een ware thriller die in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Opstelling SVS´65: Raymon Kaarsemaker; Yori de Koter, Tjerry van den Berg, Marvin Westerduin (Felix Otte), Cane van den Berg; Max Vrolijks (Martijn Tromp), Robin IJsselstijn, Jerzy Timmermans (Hicham el Amghar), Fitim Meha; Berat Sengul (Hicham el Amghar), Sam Muilenburg