SVS'65 heeft Leerdam Sport na een helft al op de knieën

Leerdam Sport'55 1

1 - 3

SVS'65 1

Competitie

4e klasse E

Datum

5 november 2022 14:30

Scheidsrechter

A.H. IJzerman

Accommodatie

Sportpark Leerdam Sport
Keramieklaan 2
4142BL
LEERDAM
tel. 0345-612632

SVS’65 kende zaterdag weinig moeite in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Leerdam Sport. Voor rust was het namelijk al 0-3 in Spijks voordeel. Touafik el Amghar liet zich weer eens gelden met twee goals, terwijl de heroptredende Willem Looijen daartussenin een keer raak prikte.

Menno Beusekamp had twee verrassende namen genoteerd op het wedstrijdformulier. Willem Looijen kon ondanks zijn knieblessure twee keer trainen en startte in de basis en de eigenlijk gestopte Levi Slob bood voor vandaag eveneens zijn diensten aan. Dit keer geen Yori de Koter, Martijn Tromp, Mika van Houwelingen en Bennie Boeijink in de eerste elf, maar wel Jerzy Timmermans en Robin IJsselstijn. Ondanks een scherpe warming-up verslikte SVS’65 zich direct na de aftrap. Een breedtebal tussen de twee centrale verdedigers was veel te kort en men mocht van geluk spreken dat de Leerdamse spits het leer over zijn schoen liet rollen. Na dit slippertje pinde het de Leerdammers vast op eigen helft en was de eerste kans daar voor de uit de draai schietende Touafik el Amghar. De goalie redde knap en deed dat in de tiende minuut nog eens dunnetjes over toen hij een vrije trap van Fitim Meha uit de kruising dook. Twee minuten later moest hij wél capituleren. Looijen ging er op rechts vandoor, hield knap het overzicht en vond bij de tweede paal zijn kompaan El Amghar: 0-1.

SVS’65 was heer en meester, maar schrok zich in de 19e minuut een hoedje. Juart Leihitu zag doelman Raymon Kaarsemaker ver voor zijn doel staan en probeerde hem te verschalken. Met een moeilijke ingreep hield Kaarsemaker zijn hok schoon. De gasten gingen door op hun jacht naar de 0-2 via Looijen. Hij kreeg een vrije doortocht, maar stuitte opnieuw op de doelman. De geslepen spits had even later alsnog zijn doelpunt te pakken. El Amghar kopte door en Looijen kon nu wel afronden: 0-2 na 35 minuten. Een minuut later was het al dichtbij een volgend doelpunt. Van dichtbij schoot Looijen op de doelman en in de rebound schoot El Amghar op de lat. Uit de daaropvolgende corner was het wel raak. Bij het uitverdedigen belandde de bal voor de voeten van Meha, die schoof de bal richting de lange hoek, waar El Amghar stond en de inzet nog licht toucheerde. De Spijkenaren konden dus met een royale voorsprong de warme kleedkamers op gaan zoeken.

Bij deze tussenstand werd er geen enkel risico genomen met Looijen en na de thee werd hij vervangen door Stef Philip. SVS’65 begon alleraardigst aan het tweede bedrijf en na 55 minuten had het op 0-4 moeten komen. Een terugspeelbal werd goed doorzien door Timmermans, hij ging vervolgens ook de doelwachter voorbij, maar schoot daarna in het zijnet. Verrassenderwijs bolde het net aan de overkant een minuut later wel. Kaarsemaker had de bal volgens de leidsman te lang in zijn handen en deze legde hem op zo’n dertien meter afstand neer in het strafschopgebied. De indirecte vrije trap werd onberispelijk binnen geschoten door Nolan Vink.

Door de vele wisselingen bij SVS’65 (Camilo Hagemeijer, Tromp en Van Houwelingen voor Sengul, El Amghar en Meha, die eruit moest met een vervelende knieblessure) werd het er zeker niet beter op. Het had aan de bal nog steeds de overhand, maar was zo onrustig dat het nauwelijks nog grote mogelijkheden creëerde. De roodwitten gaven alles, maar ontbeerden het aan kwaliteit om te profiteren van alle Spijkse slordigheidjes. Enige noemenswaardige momenten na de tegentreffer waren de poeier van Philip op de lat en het slappe schot van Hagemeijer, die volledig vrijstaand deze kans niet op waarde in wist te schatten.

Beusekamp lijkt spelmaker Meha en regisseur Boeijink voorlopig te moeten missen, terwijl ook op Slob de komende weken wegens zijn werk geen beroep gedaan kan worden. De komende week dus weer een flinke puzzel voor de oefenmeester, die komende zaterdag met zijn equipe zal aantreden in de thuiswedstrijd tegen GVV uit Geldermalsen.
 
Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Tjerry van den Berg, Felix Otte, Levi Slob, Cane van den Berg; Berat Sengul (Mika van Houwelingen), Robin IJsselstijn, Fitim Meha (Martijn Tromp), Jerzy Timmermans; Willem Looijen (Stef Philip), Touafik el Amghar (Camilo Hagemeijer)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!