De Boomgaard 1
2964AV
GROOT-AMMERS
tel. 0184-661314

SVS’65 heeft de goede seizoenstart geen vervolg kunnen geven. In een wedstrijd die het aanzien nauwelijks waard was wist gastheer Groot-Ammers met 2-0 te winnen. De geelzwarten, die simpelweg veel meer strijdlust op de mat legden, stonden bij rust al met 2-0 voor. SVS’65 probeerde na de thee nog wel te forceren, maar kon geen verandering meer brengen in de stand.

De bezoekers begonnen in een nauwelijks gewijzigde opstelling aan het karwei op Sportpark Gelkenes. Spelmaker Fitim Meha nam plaats op de bank, Stef Philip vulde dit keer de 10-positie in. Vorige week schoot men uit de startblokken, dit keer kreeg men te maken met een tegenstander die furieus begon. Na drie minuten stond doelman Raymon Kaarsemaker al oog-in-oog met een Ammerse aanvaller. Tot zijn opluchting belandde het lobje op het dak van het doel. SVS’65 was gewaarschuwd, maar bleek niet wakker te zijn geschud en stond vijf minuten later al met 1-0 achter. Na zwak ingrijpen op de Spijkse rechterkant werd de bal voorgetrokken en bij de tweede paal binnen gelopen. Nog voordat er tien minuten gespeeld waren ontsnapten de Spijkenaren aan een volgende tegentreffer toen Kaarsemaker een prachtig schot nog tegen het aluminium wist te duwen.

Toch kreeg de uitploeg in de persoon van Touafik el Amghar een levensgrote kans. Een lange bal was voor de alerte spits, die alleen op de keeper af kon. Hij omspeelde de goalie, werd licht getoucheerd, maar de leidsman zag er geen strafschop in. Uit de daaropvolgende corner kopte Felix Otte volledig vrijstaand over het doel. Ondanks deze prima scoringsmogelijkheden was er geen beterschap te bekennen in het Spijkse spel. Groot-Ammers bleef domineren middels meer inzet en het vroege druk zetten. Waar er in de 38e minuut nog een voorzet van dichtbij over werd geknikt, werd de voorsprong in minuut veertig wel uitgebreid. Geschutter in de opbouw werd meteen afgestraft en doelman Kaarsemaker was geheel kansloos op de inzet vanaf vijf meter. Het gedesillusioneerde SVS’65 kon naar de kleedkamers met een 2-0 achterstand.

Menno Beusekamp moest ingrijpen en deed dat door een drievoudige wissel. Philip, Cane van den Berg en Yori de Koter mochten gaan douchen. Zij werden vervangen door Meha, Martijn Tromp en Mika van Houwelingen. De gasten probeerden aanvallend te forceren via Meha en dat lukte in de 52e minuut meer dan zeker. Hij lanceerde Jerzy Timmermans met een fantastische steekpass. De rechtsback ging echter wel erg onzorgvuldig met de grote kans om en schoot ver naast. Daartegenover stond, na aan de verkeerde kant dekken, een mogelijkheid voor Groot-Ammers, maar Kaarsemaker was paraat in de korte hoek.

De amusementswaarde was in de eerste helft al beneden alle peil, in het tweede bedrijf werd het zowaar nog bedroevender. Groot-Ammers had hier het grootste aandeel in door werkelijk waar iedere mogelijkheid aan te grijpen door de verzorger het veld in te roepen (vijf keer) en het vele tijdrekken (inderdaad, ook dat hoort bij voetbal).Breekijzer Ferdi Scheurwater, de vervanger van de aangeslagen Tjerry van den Berg, stond dan ook voor een onmogelijke opgave. Alle ambitie die SVS’65 nog had om een resultaat te halen kon na de rode prent van Timmermans de prullenbak in. Hij liep een kwartier voor tijd tegen zijn tweede gele kaart aan. Zoals hier boven al geschreven ging Groot-Ammers vrolijk verder met de wedstrijd ‘dood maken’ en ook de scheids liet het allemaal maar begaan. Het tandeloze SVS’65 zwijnde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd toen Groot-Ammers na liet om de 3-0 binnen te schuiven.

SVS’65-trainer Beusekamp was na afloop kort en bondig. ‘’Vanaf minuut een hebben we zo’n beetje alle duels verloren. We hebben dan ook geen enkel moment aanspraak gemaakt op een punt of de overwinning.’’ Zijn ploeg speelt hoopt op herstel en speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Peursum.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Jerzy Timmermans, Tjerry van den Berg (Ferdi Scheurwater), Felix Otte, Cane van den Berg (Martijn Tromp); Yori de Koter (Mika van Houwelingen), Bennie Boeijink, Stef Philip (Fitim Meha), Robin IJsselstijn; Sam Muilenburg, Touafik el Amghar