SVS'65 op schot tegen SSW

SVS'65 1

6 - 1

SSW 1

Competitie

4e klasse E

Datum

28 mei 2022 14:30

Scheidsrechter

J. Pekaar

Accommodatie

Sportpark SVS'65
Spijkse Kweldijk 81
4212CX
SPIJK GEM LINGEWAAL
tel. 0183-562220

SVS’65 maakte zaterdag aan de Kweldijk maar liefst zes goals tegen het Dordtse SSW. Het spitsenduo Willem Looijen en Fitim Meha zorgden voor een 3-1 ruststand. Na de thee completeerde Looijen zijn hattrick en pikten Meha en invaller Sam Muilenburg nog een doelpuntje mee.

Met de nodige vakantievierder en festivalgangers was het voor SVS’65-trainer José van de Ven behoorlijk puzzelen en schrapen om een volwaardige selectie op de been te krijgen. Zo zaten vierde elftal speler Mika van Houwelingen en kersvers kampioen Wesley Vendeloo (SVS’65 2) op de bank, terwijl de weer opgetrommelde Marvin Westerduin als nummer tien in de basis begon. Het gebrek aan trainingsarbeid en wedstrijdritme was niet te zien bij Westerduin, want na amper zeven minuten bediende hij Willem Looijen en die schoof de 1-0 tegen de touwen. Vijf minuten later verdubbelde diezelfde Looijen de score en opnieuw was Westerduin belangrijk. Zijn vrije trap bleek een te lastige prooi voor de keeper, waarna de spits attent was en het laatste zetje gaf. Snel na de 2-1 deed SSW wat terug. Een voorzet werd bij de tweede paal keurig binnen gekopt. Vervolgens was het oppassen geblazen tegen het technisch vaardige en rappe aanvalsgeweld van SSW. Het was te danken aan twee fantastische reddingen van Raymon Kaarsemaker dat de uitploeg niet langszij kwam.

Kansen voor SSW, maar aan de overkant ook zeker voor de gastheren. Looijen stuitte na een prachtige crosspass op de goalie en faalde met de kop na een afgemeten voorzet van Stef Philip. Kompaan Meha probeerde het met twee schoten, zonder succes, maar drie keer is scheepsrecht. De bezoekers stonden te slapen na een snel genomen vrije trap van Maikel van Schaften (die een geweldige partij speelde). Meha kwam in balbezit en passeerde van grote afstand de grabbelende doelman. De eerste helft duurde langer dan een uur en dat was volledig te wijten aan de dramatisch leidende scheidsrechter. De ‘zebra’s’ protesteerden naar zijn mening teveel tegen zijn beslissingen en de arbiter laste plotseling een afkoelingsperiode in van een kwartier.

Na de normale onderbreking van een kwartier begon SVS’65 rommelig aan de tweede helft en ook de uitploeg verspeelde veelvuldig het balbezit en was het zo’n kwartier lang vooral kijken naar ballen die lukraak en op goed geluk werden weg geschoten. Daarna nam SVS’65 weer de controle, wat resulteerde in de 4-1 van, wie anders, dan good-old Looijen. Een uittrap van Kaarsemaker werd door de wind gedragen over de zich compleet verkijkende SSW defensie. De geslepen Looijen schatte de vuurpijl wel goed in en maakte zijn hattrick compleet. Overigens miste hij op aangeven van Westerduin nog een gigantische mogelijkheid en zo waren er nog wel meer aanmerkingspuntjes op het afwerken van Looijen. Na de 4-1 was het verzet van de Dordtenaren volledig gebroken en hoefde Kaarsemaker nog maar een keer in actie te komen. Op getoucheerd schot toverde hij een redding uit de hoed die het ongetwijfeld goed zou doen op de gevoelige plaat van de aanwezige fotografen.

Met nog zo’n twintig minuten op de klok bracht Van de Ven al zijn wissels in het veld met Van Houwelingen, Vendeloo, Dante Peek en Sam Muilenburg. Laatstgenoemde pakte zelfs nog een doelpuntje mee. De steekbal van Meha gleed als een warm mes door de boter en Muilenburg bleef koel genoeg om de 5-1 te maken. Meha vijzelde daarna zijn doelpuntentotaal nog wat verder de hoogte in door te zorgen voor het slotakkoord. De clubtopscorer strafte slecht uitverdedigen af en maakte de 6-1, wat dus tevens de eindstand betekende.

Voor SVS’65 was dit de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Rest komende zaterdag alleen nog de uitbeurt bij het Hellouwse ASH.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Jerzy Timmermans (Dante Peek), Levi Slob, Tjerry van den Berg, Martijn Tromp; Stef Philip (Wesley Vendeloo), Maikel van Schaften, Marvin Westerduin (Mika van Houwelingen), Kyano de Groot (Sam Muilenburg); Willem Looijen, Fitim Meha

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!