5 maart 2022 15:00

Scheidsrechter

M.J.H.A. Laros

Sportpark Zeehavenlaan

In 2022 begon SVS’65 na een succesvolle oefencampagne met een 4-3 winst op Leerdam Sport, terwijl het zaterdag met 2-2 gelijk speelde tegen SSW. In Dordrecht had het ook zomaar 5-5, 4-2 of 2-6 kunnen worden, maar de manier van afwerken was tekenend voor het abominabele niveau van de wedstrijd.

Ten opzichte van tegen Leerdam Sport diende SVS’65 weer een aantal noodgedwongen wijzigingen door te voeren. Jerzy Timmermans was geschorst, Stef Philip raakte geblesseerd en Kyano de Groot werd gepasseerd voor Bennie Boeijink. Verder kenden zij hun vervangers in Brian Bot (terug na coronabesmetting) en Martijn Tromp. Van te voren werd men al gewaarschuwd voor de offensieve kracht van SSW (competitietopscorer met Rayson Koeiman, 13 goals).  Dit advies leek dan ook in de wind geslagen en de eerste paar minuten behoedde doelman Raymon Kaarsemaker zijn ploeg voor een snelle achterstand. De 0-1 na tien minuten was dan ook een aangename meevaller. Sam Muilenburg legde een hoekschop op het hoofd van Duane Ruytink, die de bal terug voor de goal bracht en Fitim Meha binnen kon rossen.

Na de openingstreffer kenden de Dordtenaren weer een aantal sterke momenten. Kaarsemaker pareerde knap met een dubbele redding, maar moest in de twintigste minuut alsnog vissen. Koeiman pikte een slechte breedtepass op, dribbelde zich langs een drietal SVS’ers om vervolgens de goalie het bos in te sturen en simpel de 1-1 binnen te tikken. Toch waren het de gasten die met een voorsprong gingen rusten. In de omschakeling braken Meha en Muilenburg eruit en was eerstgenoemde aangever voor zijn kompaan in de spits. Vooral Muilenburg had de bespelers van de Zeehavenlaan nog veel meer pijn kunnen doen. Hij raakte een keer het aluminium, kopte voor open goal over en miste twee een-op-een mogelijkheden met de keeper.

Tijdens de thee bleek dat Levi Slob in de kleedkamer moest blijven met enkelblessure. Zijn plaats werd ingenomen door de jonge de Groot. In de tweede helft zakte het niveau naar een bedenkelijk niveau. Het speelveld werd enorm lang en vooral SVS’65 was enorm slordig in de passing. Ook SSW kwam nauwelijks tot fatsoenlijke aanvallen, maar na een vloeiende combinatie lag plots de 2-2 in de touwen. Na de gelijkmaker moest de moegestreden Ruytink en Maikel van Schaften eraf voor de weer herstelde Willem Looijen en jonkie Dante Peek. De spits van weleer leek op slinkse wijze de 2-3 te maken, maar schoot veel te gehaast. Ook de Groot was dichtbij met een pegel in het zijnet en Meha liet de doelman grabbelen op een lastige stuiterbal. Aan de andere kant ontsnapten de Spijkenaren dan weer toen handenbindertje Koeiman weer eens een dribbel in zette en eveneens in het zijnet schoot.

In de 83e minuut moest SVS’65 nog een wijziging toe passen toen Bot er met kramp vanaf moest voor Jelle de Poorter. In de resterende minuten gingen beide ploegen nog vol voor de winst, maar Peek bleek een heus slot op de Spijkse deur, terwijl de bezoekers een aantal kansrijke counters verprutsten door verkeerde keuzes te maken. De goed leidende Laros floot na 95 minuten voor het einde van de sportieve wedstrijd.

Met vier punten uit twee wedstrijden kent SVS’65 een redelijke hervatting van de competitie. Het kruipt op de ranglijst langzamerhand naar de brede subtop. De aansluiting kan komende zaterdag definitief gemaakt worden, maar met Peursum wacht er om 15:00 in Spijk een lastige tegenstander.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Tjerry van den Berg, Brian Bot (Jelle de Poorter), Levi Slob (Kyano de Groot), Martijn Tromp; Robin IJsselstijn, Bennie Boeijink, Duane Ruytink (Dante Peek), Maikel van Schaften (Willem Looijen); Sam Muilenburg, Fitim Meha