Nieuwe Noordpolderweg 50
3312AD
DORDRECHT
tel. 078-6140233

Runner-up GSC/ODS bleek zaterdag een maatje te groot voor SVS’65. In Dordrecht kon SVS’65 in de eerste helft goed mee komen, maar de 2-0 vlak voor rust bleek het breekpunt. De tweede helft was het vet van de soep en werd het nog 3-0 middels een penalty.

SVS’65 kan nauwelijks in dezelfde formatie spelen en ook dit keer moest José van de Ven weer een mutatie toe passen. Levi Slob was afwezig wegens werkomstandigheden en werd vervangen door Ferdi Scheurwater. Op het natuurgrasveld begon de fusieclub een tandje sterker, maar viel het eerste schot te noteren voor Willem Looijen. De doelman zette zijn vuisten tegen de harde poging. De Spijkse defensie had het vooral druk met de lange ballen achter de verdediging, ging daar vakkundig mee om, maar deed uiteindelijk zichzelf in de opbouw de das om. Vanaf links werd er over de breedte van het veld gelopen, verloor men op het hobbelige veld de controle en werd Arie Pankras diep gestuurd. Doelman Raymon Kaarsemaker kon nog redden, maar was kansloos op de rebound die werd binnen gekopt door Denzel Bziker.

Nadat het dus in de 17e minuut op achterstand was gekomen rechtten de gasten de rug. Het kende een aantal dreigende aanvallen, waar vooral Fitim Meha de man was die afdrukte. Via een geblokt schot en een redding van de keeper werd de gelijkmaker voorkomen. De 2-0 op slag van rust was dan ook een donderslag bij heldere hemel. Vanaf de linkerkant van het veld werd via buitenkant een fantastische steekbal gegeven naar de rechterkant. Ismael Stellingwerf nam de pass aan en omspeelde Kaarsemaker voor de 2-0.

Na rust deed men bij SVS’65 nog wel zijn best, maar dat kleine beetje extra ontbrak wat wordt gevraagd om een 2-0 achterstand goed te maken. Dat moest men ook doen zonder Sam Muilenburg, die in de rust ging douchen en werd vervangen voor Kyano de Groot. De ingevallen De Groot zag zijn teamgenoten zelfs op een 3-0 achterstand komen, maar deze treffer werd wegens buitenspel op terechte wijze afgekeurd. De uiteindelijke derde goal liet niet heel lang op zich wachtten. In de 55e minuut kregen de gastheren een penalty na een onvervalste schwalbe, waarbij de schaamte zelfs viel af te lezen van het zogenaamde slachtoffer. Het cadeautje werd onberispelijk binnen geschoten.

Na het doelpunt viel er weinig meer te beleven langs de N3. Keeper Kaarsemaker ontsnapte nog wwel aan een directe rode kaart (arbiter van dienst floot een zeer povere wedstrijd), nadat hij buiten het strafschopgebied een tegenstander torpedeerde. GSC/ODS speelde de wedstrijd plichtmatig uit een ook de Spijkse wissels Dante Peek, Robin IJsselstijn en Stef Philip voor Brian Bot, Willem Looijen en Ferdi Scheurwater konden geen potten meer breken.

Helaas konden de manschappen van Van de Ven hun ongeslagen reeks niet voortzetten. Zaterdag wacht om 15:00 in Spijk met Noordeloos een tegenstander waarvan eigenlijk gewonnen moet worden.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Tjerry van den Berg, Brian Bot (Dante Peek), Ferdi Scheurwater, Max Vrolijks; Maikel van Schaften, Bennie Boeijink, Jerzy Timmermans, Fitim Meha; Willem Looijen (Robin IJsselstijn), Sam Muilenburg (Kyano de Groot)