SVS'65 heeft recht op meer in Zwijndrecht

ZBC'97 1

1 - 0

SVS'65 1

Competitie

4e klasse E

Datum

30 april 2022 14:30

Scheidsrechter

A. van Doesburg

Accommodatie

Sportpark Bakestein
Voltastraat 1
3335KK
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

Afgelopen zaterdag heeft SVS’65 zichzelf tekort gedaan bij ZBC’97. Het kwam dramatisch uit de startblokken en zag na twee minuten al de 1-0 binnen vallen. Daarna was men minstens gelijkwaardig aan de nummer twee van de ranglijst, maar vergat het te scoren.

Ten opzichte van vorige week diende José van de Ven twee wijzigingen toe te passen in zijn opstelling. Sam Muilenburg was niet fit genoeg en werd vervangen door Robin IJsselstijn, terwijl Dante Peek de voorkeur kreeg boven Ferdi Scheurwater. De Spijkse elf begonnen bedroevend op het bikkelharde natuurgrasveld. Moest goalie Kaarsemaker eerst nog lijdzaam toekijken hoe er na dertig seconden op de lat werd geschoten, zo lag anderhalve minuut later de bal al in het net achter hem. Vanaf rechts werd er een veel te korte terugspeelbal gegeven, welke dankbaar werd opgepikt en binnen geschoven: 1-0. SVS’65 had het hierna ook lastig met de snelle omschakeling van de Zwijndrechters, maar kreeg na een kwartier meer vat op het spel. Het durfde druk te zetten en vaker vooruit te spelen, wat voor de eerste kansjes zorgde. Vooral met het harde schot van Meha had de ZBC’97-doelman de nodige moeite om zijn hok schoon te houden. Juist in deze fase was het jammer dat de creatieve Kyano de Groot zich met een enkelblessure diende te wisselen voor Stef Philip.

Ook met Philip in het team bleek de uitploeg behoorlijk wat in de melk te brokkelen. Vanaf zijn flank kreeg IJsselstijn een afgemeten voorzet, welke hij alleen diende binnen te lopen. Dat leek hij echter te gaan doen, maar hij stapte bovenop de bal. Looijen pikte de rebound op en mocht het afmaken, maar ook hij had het vizier niet op scherp staan. Ook de gastheren kregen tussendoor nog een gigantische mogelijkheid. Uit een counter was men zelfs al Kaarsemaker voorbij, maar de terug gesprinte Max Vrolijks bleek op de doellijn de reddende engel.

Na de thee was het vooral een slag op het middenveld, waar het er op aan kwam om de tweede bal te winnen. De Spijkenaren bleken hier iets beter in dan de thuisploeg, maar ontbrak het simpelweg aan scherpte in de eindpass. Ook ZBC’97 werd hierin bemoeilijkt door het hobbelige veld, maar het slaagde er nog wel een keer in om Raymon Kaarsemaker op de proef te stellen met een hard schot. Aan Spijkse kant kon dan weer een streepje worden gezet toen Fitim Meha een zwabberende vrije trap produceerde. Hij kon al bijna genoteerd worden op het scorebord, ware het niet dat de keeper pareerde met een fantastische save.

Na 68 minuten ging SVS’65 nóg aanvallender spelen door Brian Bot eraf te halen voor tweede elftal speler Wesley Vendeloo, welke al snel werd vergezeld door Ferdi Scheurwater en Jeffrey van Wijk, die het veld betraden voor Stef Philip (geblesseerd) en Dante Peek. Van de Ven en zijn equipe waren dichtbij de beloning voor de risico’s die ze namen. Een listig wippertje van Bennie Boeijink viel achter de vijandelijke verdediging, waarna Looijen het leer tegen de lat schepte. Kaarsemaker had vervolgens weinig meer te vrezen van de spitsen van de runner-up, wat vooral te danken was aan de achterin heersende Levi Slob. Met nog tien minuten gaan bracht de Spijkse oefenmeester met Maikel van Schaften zijn laatste troef, die erin kwam voor de hard werkende Robin IJsselstijn. Het waren echter twee andere invallers die de zo verdiende 1-1 leken te maken. Van Wijk werd volledig vrij gelaten op rechts en legde voor op Scheurwater. Die kon er helaas alleen maar met de punt van de schoen bij, in plaats van het speeltuig volledig op de slof te nemen. Het bleek de laatste mogelijkheid van de wedstrijd en zo eindigde SVS’65 met lege handen.

Het was zo’n wedstrijd waarin SVS’65 de complimenten kreeg van de tegenstander, maar al bij al geen resultaat uit de brand sleepte. Dat moet eigenlijk wel gebeuren in de eerstvolgende wedstrijd. Dat is niet op de eerstvolgende zaterdag, wel op dinsdag 10 mei om 19:15 in en tegen Leerdam Sport.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Dante Peek (Jeffrey van Wijk), Brian Bot, Levi Slob, Max Vrolijks; Kyano de Groot (Stef Philip, Ferdi Scheurwater), Bennie Boeijink, Martijn Tromp, Fitim Meha; Willem Looijen, Robin IJsselstijn (Maikel van Schaften)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!