Zwaar gehavend SVS'65 pakt knappe driepunter tegen ASH

SVS'65 1

4 - 1

ASH 1

Competitie

4e klasse E

Datum

30 oktober 2021 15:00

Scheidsrechter

R. Paszotta

Accommodatie

Sportpark SVS'65
Spijkse Kweldijk 81
4212CX
SPIJK GEM LINGEWAAL
tel. 0183-562220

Vooraf had men er in Spijk een hard in hoofd in tegen ASH. Gezien alle blessures en de hoog genoteerde gasten waren de verwachtingen laag. Fitim Meha en Sam Muilenburg scoorden beiden echter twee keer, terwijl de Hellouwers slechts een keer raak prikten en er een mooie 4-1 eindstand op het scorebord stond.

De opstelling was voor José van de Ven een flinke puzzel. Zo begonnen assistent-trainer Ferdi Scheurwater en de voornamelijk in het vierde elftal uitkomende Kyano de Groot in de basis. Ook Fitim Meha was na zijn schorsing weer van de partij. Ter verdere illustratie: op de bank zaten vierde elftal speler Dante Peek, tweede elftal speler Jeffrey van Wijk en de niet geheel fitte Martijn Tromp en Maurice Schopenhouer. Ondanks dat de Spijkenaren voor een behoudendere opstelling kozen dan gebruikelijk, had ASH al vroeg op voorsprong moeten komen. Twee goede schietkansen bleven onbenut, terwijl namens SVS’65 Robin IJsselstijn alleen voor de doelman veel te gehaast over schoot. Misschien wat tegen de verhoudingen in kwam de thuisploeg dan ook enigszins verrassend op voorsprong. Meha kreeg rond de middenlijn de bal van Scheurwater, begon aan een lange sprint waarin hij zijn lichaam goed gebruikte en knalde droog raak in de verre hoek: 1-0 na 22 minuten.  Zeven minuten later zaten de SVS’ers helemaal op rozen. Slap uitverdedigen zorgde ervoor dat het leer voor de voeten van Meha viel en die kende geen genade door de 2-0 te noteren.

ASH was het in het kwartier na de 1-0 volledig kwijt, want in de 37e minuut was het al 3-0. De Groot versnelde op de rechterflank en legde panklaar voor Sam Muilenburg. Die had twee pogingen nodig, maar schoot uiteindelijk toch tegen de touwen. De verbouwereerde Hellouwers deden twee minuten later wel wat terug. Een goed uitgespeelde aanval werd binnen gelopen door Bernd Duizer.  

In het tweede bedrijf kregen de gastheren al wat ze in de rust al hadden verwacht, een volle bak druk zettend ASH. SVS’65 bleef achterin aardig overeind, maar had vooral moeite om de bal in de ploeg te houden en fatsoenlijke aanvallen waren er nauwelijks. Met de wijziging van Arnel Kocan voor de meer verdedigend ingesteld Peek probeerde van de Ven de balans te herstellen. Desondanks kreeg ASH twee dotten van kansen. Kaarsemaker ging onder een cornerbal door, maar werd geholpen door Jerzy Timmermans die bij de tweede paal de bal van de lijn haalde. Niet veel later had Kaarsemaker wel een goede redding in huis toen Danny Bijl plots voor hem op dook en voorkwam hij de aansluitingstreffer.

De bezoekers speelden vervolgens alles of niets door achterin een op een te gaan staan en daarmee speelde het juist de thuisploeg in de kaart. De Groot had een zelfde versnelling in huis zoals in de eerste helft en stelde dit keer IJsselstijn in staat om te scoren. De hardwerkende spits schoot echter naast en dat bood nog een sprankje hoop voor ASH. Met man en macht probeerden ze wat te forceren, maar ze wurmden zich niet meer door het Spijkse collectief. Sterker nog, het kreeg zelf nog een tegentreffer te verwerken. In de 94e minuut won de ingevallen Tromp (voor de compleet lege, maar sterk spelende de Groot) het kopduel en kwam Muilenburg in balbezit. Die verloor het duel, maar knokte zich terug en krulde met links op fraaie wijze de 4-1 achter Tjeerd van den Heuvel.

Van de Ven was vanzelfsprekend tevreden over zijn ploeg. ‘’De noodgrepen wegens alle blessures pakten gelukkig goed uit. We hebben een prima pot op de mat gelegd.’’ Volgende week speelt de Spijkse equipe een uitwedstrijd bij het Gorinchemse Unitas. Dat zal moeten gebeuren zonder Kocan, die op de waslijst aan afwezigen kan. Daarentegen hoopt men Stef Philip en Maikel van Schaften juist weer te verwelkomen na blessureleed.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Tjerry van den Berg, Ferdi Scheurwater, Duane Ruytink, Jerzy Timmermans; Kyano de Groot (Martijn Tromp), Kenny Lagendijk, Arnel Kocan (Dante Peek), Fitim Meha; Sam Muilenburg, Robin IJsselstijn

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!