Spijkse Kweldijk 81
4212CX
SPIJK GEM LINGEWAAL
tel. 0183-562220

Een gemankeerd SVS’65 hield zaterdag een punt over aan de competitiestart tegen de Dordtse fusieclub GSC/ODS. In de eerste helft was de uitploeg voorin ongrijpbaar, raakte het drie keer de lat en scoorde het slechts een keer. Na de thee waren de verhoudingen gelijk en scoorde Fitim Meha al snel de gelijkmaker, waarna er in het verdere verloop niet meer werd gescoord.

SVS’65 miste Jorn Meijerink, Bennie Boeijink, Kyano de Groot, Maurice Schopenhouer, Max Vrolijks en Stef Philip. De nog niet geheel fitte Robin IJsselstijn en Brian Bot namen plaats op de bank naast speler/assistent Ferdi Scheurwater, Martijn Tromp en tweede elftal speler Jeffrey van Wijk. In de wedstrijdbespreking werd benadrukt dat de gasten opportunistisch speelden richting hun snelle en technische aanvalsduo. Dit werd al snel duidelijk toen de rechterspits werd gelanceerd en op de lat schoot. Wie dacht dat SVS’65 wakker zou zijn had het mis, want na veertien minuten lag de bal in het net. Na een slechte voorzet van Spijkse kant werd er razendsnel omgeschakeld door de as van het veld. De Spijkse verdediging kreeg de hielen te zien van de linkerspits die door de benen van Raymon Kaarsemaker binnen trapte: 0-1. De thuisploeg was defensief enorm kwetsbaar en werd keer op keer in het nauw gedrukt door de lange bal en de razendsnelle spitsen. Uit weer zo’n crossbal was de rechteraanvaller opnieuw vertrokken, maar verprutste voor Kaarsemaker een levensgrote kans door een mislukte sleepbeweging.

Deze speler had het op zijn heupen, want niet veel later was hij er opnieuw vandoor op zijn flank en ramde de bal op het aluminium boven Kaarsemaker. De doelman had een engeltje op de lat, want via zijn vingertoppen belandde de nastoot opnieuw op de deklat. De Spijkenaren zwijnden dus dat ze nog geen 0-3 of 0-4 achter stonden en de drinkpauze kwam als welkome onderbreking. José van de Ven kon wat tactische wijzingen toepassen en in het resterende kwartier kreeg SVS’65 voorin wat meer ruimte. Sam Muilenburg was eindelijk een keertje verlost van de fantastisch verdedigende nummer achttien van de gasten, maar maaide vanaf randje strafschopgebied half over de bal heen. De grootste Spijkse kans was echter voor Duane Ruytink, die bij een hoekschop alle vrijheid kreeg om binnen te volleren. Helaas raakte ook hij het leer volledig verkeerd en kon men de kleedkamers op gaan zoeken met een 0-1 achterstand.

Een grotere achterstand had volledig terecht geweest, desondanks ging SVS’65 er in de tweede helft met frisse moed tegenaan. Muilenburg dook vijf minuten na de rust de hoek in, speelde zich voorbij zijn bewaker en gaf een strakke voorzet richting de tweede paal. De Dordtse doelman bleef wat verbouwereerd in zijn hok en Fitim Meha kopte eenvoudig binnen. De gastheren werden gesterkt door deze snelle gelijkmaker. Het gevaar van de rappe spitsen werd eindelijk wat beter beteugeld door de zich herstellende achterhoede en via de ver voor zijn goal keepende Kaarsemaker, die zo veel ballen kon weg werken voor er echt gevaar dreigde. Nu de twee voorwaartsen aan banden waren gelegd bleek GSC/ODS nog over een ander wapen te beschikken. Een lange centrale verdediger mocht vrij inkoppen vanuit een hoekschop, maar stuitte op een katachtige redding van Kaarsemaker. Niet veel later werd die opnieuw gevonden uit een volgende corner. Dit keer kon die in de vijf meter aannemen, klaar leggen en recht op Kaarsemaker schieten.

Nu SVS’65 dit had overleefd bleek het conditioneel sterker te zijn dan de tegenpartij en werd het een soort slijtageslag. Kolfje naar de hand van de fitte Levi Slob, die veelvuldig op kon komen aan de rechterkant. Zijn solo’s en voorzetten waren dreigend, maar tot kansen kwam het helaas niet. De voor de Muilenburg ingevallen Robin IJsselstijn leek vlak voor tijd op de Dordtse doelman af te kunnen gaan na een pass van de onzichtbare Willem Looijen, maar helaas stak de grensrechter daar letterlijk een stokje voor. In de blessuretijd had het leeg gestreden GSC/ODS vrijwel niks meer in de tank en miste SVS’65 de echte stootkracht om er nog een heus slotoffensief uit te persen. De veel toelatende en degelijk fluitende Kant vond het na 95 minuten welletjes en blies voor het einde van wedstrijd met een 1-1 eindstand.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Tjerry van den Berg; Duane Ruytink, Jerzy Timmermans; Levi Slob, Kenny Lagendijk, Maikel van Schaften, Arnel Kocan, Fitim Meha; Sam Muilenburg (Robin IJsselstijn), Willem Looijen