SVS'65 boekt te kleine zege op Noordeloos

SV Noordeloos 1

1 - 2

SVS'65 1

Kenny Lagendijk (afstandschot)
Assist: Fitim Meha
Assist: Fitim Meha

Competitie

4e klasse E

Datum

2 oktober 2021 15:00

Scheidsrechter

H. van Meerkerk

Accommodatie

Sportpark De Noordeloos
Nieuwendijk 10 A
4225PD
NOORDELOOS
tel. 0183-581750

SVS’65 kende tegen Noordeloos een moeilijk begin, maar herstelde zich en was daarna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Kenny Lagendijk scoorde tegen de verhoudingen in vanaf grote afstand de 0-1, waarna het binnen de minuut weer gelijk was. Op slag van rust kopte Willem Looijen de uitploeg op voorsprong, waarna er in de tweede helft veel kansen werden gemist en de eindstand ‘slechts’ 1-2 voor SVS’65 werd.

Ten opzichte van vorige week verbleef Levi Slob voor zijn werk in het buitenland en dat betekende dat Robin IJsselstijn in de basis begon. Net zoals tegen GSC/ODS (1-1) kwam SVS’65 slap uit de startblokken en een achterstand was dan ook verdiend geweest. Een schot van Patrick Slijkoort verdween rakelings naast en kort daarna schoot Noordeloos zelfs op de paal. SVS’65 kon er een knal in de korte hoek van Looijen tegenover zetten, maar achterin was het alle hens aan dek. De 0-1 van Kenny Lagendijk kwam dan ook uit letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Rond de middencirkel kreeg hij de bal van Fitim Meha en schoot het leer met een boog over Erik de Bruijn. Sommigen noemden het een mislukte lange bal, maar hijzelf en anderen waren zeker dat het een ‘bewussie’ was. De onverwachte voorsprong verdween als sneeuw voor de zon, want direct na de aftrap lag de bal in het net aan de overkant: 1-1 dankzij Patrick Slijkoort.

Het signaal voor trainer José van de Ven om wat tactische omzettingen te doen en dat besloot hij te doen door opmerkelijk genoeg zelf met de waterzak het veld in te komen. Effectief was het wel, want na de blessurebehandeling was het veel stabieler en was het voetballend de betere partij. Het leidde tot een aantal mogelijkheden en vlak voor de thee viel de 1-2. IJsselstijn snelde langs zijn bewaker, trok hoog voor en bij de eerste paal kon Looijen binnen knikken.

Waar de gastheren in de eerste helft continu gevaarlijk waren met lopende mensen voorin, was het na de thee wel over met de Noordelose impulsen. SVS’65 speelde prima voetbal en Looijen en aanvalspartner Sam Muilenburg konden beiden een keer ongehinderd op de goalie af gaan. Allebei strandden ze echter op een uitstekende voet van de Bruijn, die zijn ploeg op de been hield. Dat deed hij nogmaals door een volgende kopgoal van Looijen te voorkomen door deze op knappe wijze nog tegen de lat te tikken.

Tegenvaller was wel dat Looijen voorlopig uitgeschakeld lijkt met een spierblessure en zich moest laten vervangen door Ferdi Scheurwater, terwijl na een uur spelen Arnel Kocan al was gewisseld voor Stef Philip. Ook met deze wissels bleef het draaien voor de Spijkenaren en stuitte Robin IJsselstijn nog een keer of twee op de doelman en zag Muilenburg een gevaarlijk schot gekraakt worden. Vlak voor tijd kende SVS’65 nog wel een hachelijk moment toen Raymon Kaarsemaker een vrije trap uit zijn handen liet vallen. Maikel van Schaften was alert en kon net op tijd weg werken, maar werd dusdanig geraakt door een tegenstander dat hij er geblesseerd af moest voor Brian Bot. Kort na deze wijziging vond Harry van Meerkerk het genoeg en blies voor het einde van de wedstrijd.

Met vier punten uit twee wedstrijden kent SVS’65 een redelijke seizoenstart en staat het kort achter koploper en verwachte kampioen IFC, dat als enige ploeg twee keer wist te winnen.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!