Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 31

Rusheuvelstraat 59
5346JH
OSS
tel. 0412-625171

SVS’65 heeft voor het eerst sinds lange tijd de knockoutfase van de beker bereikt. In Oss werd er weliswaar met 2-1 verloren, maar het doelsaldo van nummer twee SCO was ruimschoots minder dan dat van SVS’65. Tegen OSS’20 kwam SVS’65 op een 2-0 achterstand. Een doemscenario dreigde, maar Fitim Meha verkleinde namens de uitploeg de achterstand en tekende daarmee tevens voor de 2-1 eindstand.

Na een autorit van bijna vijftig minuten kwam men aan op het enorme sportcomplex in Oss, waar naast gevoetbald onder andere ook gehockeyd wordt. De lange reis werd gemaakt met een waslijst aan afwezigen en dat betekende dat José van de Ven dit keer niet zo’n grote puzzel hoefde te leggen qua opstelling. Op de hobbelige grasmat (schandalige staat voor een club waarbij de zondagtak in de derde divisie uitkomt) bleek het nog puntloze OSS’20 behoorlijk te kunnen voetballen. De gasten werden overrompeld en het was niet lang wachten totdat de 1-0 viel. De gastheren combineerden zich er knap door over hun rechterkant en na een voorzet volgde er een knappe redding van doelman Raymon Kaarsemaker. Op de rebound was hij echter kansloos en na twaalf minuten stond SVS’65 op een verrassende 1-0 achterstand. Snel na de openingstreffer moest Max Vrolijks er geblesseerd vanaf voor Jerzy Timmermans.

De gasten hadden weinig in de melk te brokkelen tegen het fris spelende OSS’20. Het creëerde zelf helemaal niks, terwijl de thuisploeg de mogelijkheden aan een reeg. Het elftal hing als los zand aan elkaar en het was vooral aan Kaarsemaker te danken dat het slechts bij 1-0 bleef. Toch moest ook hij een tweede keer buigen voor de Ossense dadendrang. Vanaf een meter of elf werd er hard onder Kaarsemaker door geschoten en stond in de veertigste minuut de 2-0 op het bord. Inmiddels was bekend geworden dat SCO met 4-2 had gewonnen van BZC’14. De doelsaldomarge naar SCO was nog redelijk groot, maar gezien het spelbeeld in Oss hing er een grote nederlaag in de lucht. Plotsklaps was er vlak voor rust een enorme opsteker toen Fitim Meha de 2-1 binnen gleed. Op de rand van het strafschopgebied kon Willem Looijen weg draaien en met een kort passje zette hij Meha voor de keeper. De op tien spelende Meha maakte geen fout en maakte de belangrijke aansluitingstreffer.

Na de thee bleef de Spijkse doelpuntenmaker achter in de kleedkamer en ook aanvoerder Jorn Meijerink keerde niet meer terug. Zij werden vervangen door Robin IJsselstijn en Martijn Tromp. In de rust werd er door van de Ven op gehamerd dat zijn elftal compacter moest spelen en niet zulke gaten moest laten vallen tussen de linies. Dat ging een stuk beter dan in de eerste helft, zodat OSS’20 niet meer zo akelig veel ruimte en kansen kreeg als in het bedrijf daarvoor. Daartegenover stond dat ook SVS’65 nu bitter weinig tot fatsoenlijke aanvallen kwam. Looijen speelde zich een keer voorbij de keeper, maar liep de bal over de achterlijn en de spits van de thuisploeg stuitte in de slotfase nog een keer op Kaarsemaker. Dat was het eigenlijk wel en de tweede 45 minuten waren alles behalve spetterend. Men was dan ook hoorbaar tevreden toen er werd afgefloten door de slecht leidende Cakir.

SVS’65 eindigde met zes punten en een doelsaldo van tien voor en vier tegen bovenaan in hun groep. Een prima resultaat dus en men kan zich klaar maken voor de competitiestart. Op zaterdag 25 september komt GSC/ODS naar Spijk en zullen de eerste punten verdeeld gaan worden. Vooral te hopen voor de Spijkse equipe dat de ziekenboeg de komende dagen wat leger zal lopen.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Tjerry van den Berg, Jorn Meijerink (Martijn Tromp), Max Vrolijks (Jerzy Timmermans); Levi Slob, Maikel van Schaften (Ferdi Scheurwater), Kenny Lagendijk, Arnel Kocan, Fitim Meha (Robin IJsselstijn); Willem Looijen, Sam Muilenburg