Overtuigende 4-0 zege SVS'65 tegen Lekvogels

4 - 0

Lekvogels 1

4e klasse D

28 september 2019 15:00

SVS’65 zette zaterdag op simpele wijze Lekvogels aan de kant: 4-0. Op het eigen kunstgras zorgden Willem Looijen en Robin IJsselstijn voor een 2-0 ruststand. Na de thee zorgde Looijen met nog twee goals voor een hattrick en de 4-0 eindstand.

Na het 2-2 gelijkspel tegen Peursum diende José van de Ven zijn equipe op twee plaatsen te wijzigen. Tjerry van den Berg en Sam Muilenburg begonnen dit keer in de basiself. In het vorige seizoen werd er twee keer kansloos verloren van Lekvogels en afgaande op de eerste paar minuten leek men ook nu een flinke kluif aan de gasten te hebben. Raymon Kaarsemaker was echter wel wakker en door ver voor zijn doel te keepen voorkwam hij gevaar van de Lexmonders. De thuisploeg was nu wel bij de pinken en zette de tegenstander vervolgens het gehele eerste bedrijf vast op hun eigen helft. In combinatie met prima aanvallen leidde dit natuurlijk tot de nodige kansen. Zo kopte Ryan Brood recht in de handen van de doelman en schoot Looijen op de paal na een goede combinatie van de sterk spelende Muilenburg en Jerzy Timmermans.

Deze misser zette Looijen snel recht door in de 24e minuut wél raak te mikken. Een hoge bal werd in één keer breed gelegd door IJsselstijn, waarna Looijen afdrukte in de verre hoek. Hierna werd het echt eenrichtingsverkeer naar de Lexmondse goal. Onder meer Timmermans had de 2-0 op zijn schoen, maar hij raakte het speeltuig compleet verkeerd. De gehele eerste helft ging het in de opbouw vaak mis bij de gasten, hiermee kwam men een aantal keer goed weg, totdat in de 44 minuut IJsselstijn dodelijk bleek. Nadat een verdediger half in greep op een pass van Brood, kon IJsselstijn alleen op de keeper af. Die twijfelde een fractie van een seconde, waarna IJsselstijn hem met een sleepbeweging in de luren legde en de 2-0 in het verlaten doel kon schuiven.

Tijdens de thee werd aan Spijkse zijde besloten om de licht geblesseerde Brood in de kleedkamer achter te laten voor Marvin Westerduin. Ook werd de tactiek gewijzigd en werd het druk zetten gelaten voor wat het was, terwijl men nu hoopte op de ruimte die er achter de verdediging van Lekvogels zou vallen. Die ruimte lag er, maar SVS’65 kon de bal nauwelijks in de ploeg houden. Er hing zelfs een tegentreffer in de grijze lucht, maar deze werd voorkomen door Kaarsemaker, die eenmaal handelend op diende te treden. De witblauwen hielden zich verder redelijk staande en braken in de 74e minuut het verzet van Lekvogels. De 3-0 was er eentje om in te lijsten. Met een fantastische crossbal bereikte Muilenburg de loerende Looijen. Zijn aanname was perfect en het dito overhalen van de trekker mag verwacht worden van een spits van zijn kaliber. Na zijn assist werd Muilenburg, die zijn bewaker nog zag ontsnappen aan een rode kaart na een smerige elleboog, direct gewisseld voor Jeremy de Vries.

In het laatste kwartier had Spijk wat daadkrachtiger kunnen zijn en de score nog  verder kunnen opvoeren. Koud in het veld zag de Vries namelijk een kopbal van de lijn gehaald worden. Ook gingen de verdedigers een aantal keer op avontuur. Levi Slob, inmiddels gevreesd om zijn rushes, lanceerde zichzelf weer eens en loste een hard schot op de handen van de keeper. Zijn van Nivo Sparta meegekomen kompaan uit de defensie stond vervolgens aan de basis van de 4-0. Westerduin zijn afstandsschot werd dusdanig getoucheerd door Looijen dat de Lexmondse doelman op het verkeerde been werd gebracht en niks anders kon doen dan toekijken hoe de bal tegen de touwen verdween. Na drie minuten blessuretijd vond leidsman Roelandt het welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd.

José van de Ven vond dat zijn team een prima wedstrijd speelde. ‘Vooral voor rust ging het goed, al hadden we er toen wel wat meer mogen maken. Daarna hadden we het even taai, maar na de 3-0 was het boeken toe.’

Zaterdag is het aan Van de Ven om een belangrijke puzzel te leggen. Dan staat namelijk de derby tegen Herovina (als enige ploeg nog foutloos) op het programma. Bovenop de gekende geblesseerden telt hij dan namelijk nog eens vijf absenten, wegens vakantie en werk.

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Levi Slob, Tjerry van den Berg, Jorn Meijerink, Ryan Brood (Marvin Westerduin); Sam Muilenburg (Jeremy de Vries), Bennie Boeijink, Bart van Andel, Jerzy Timmermans; Robin IJsselstijn, Willem Looijen