2 - 8

SVS'65 1

4e klasse D

23 november 2019 15:00

SVS’65 deelde zaterdag een ongenadig pak slaag uit aan Unitas. De Gorkumse buren werden met 2-8 afgemaakt. De doelpunten werden netjes over de twee helften verdeeld. Na een 1-4 ruststand werd de eindstand dus op 2-8 bepaald. Willem Looijen scoorde vier keer, gevolgd door twee goals van Bart van Andel en ook Maikel van Schaften en Ferdi Scheurwater pikten een treffer mee.

Een week rust zorgde ervoor dat een aantal jongens weer terug kon keren in de Spijkse basis na blessureleed. Verrassend: Mark Kortlever startte op de postitie van centrale verdediger. De Spijkse equipe kende een pikstart. Na zeven minuten lag de eerste al in het mandje. Robin IJsselstijn geloofde in op het eerste oog een te harde pass, achterhaalde op de achterlijn bal én tegenstander, legde voor op Bart van Andel, die dwars door het midden af drukte. Het door blessures geplaagde Unitas speelde met enorm veel ruimte in de rug en daar maakte de weer fitte Willem Looijen dankbaar gebruik van. Het balletje achter de verdediging van Tjerry van de Berg werd opgepikt door de goalgetter die hard in schoot: 0-2 na tien minuten. De uitploeg was vandaag zo scherp als mes, want ook de volgende kans ging er ‘gewoon’ in. Negen minuten na de 0-2 was Van Andel de man met de vooractie en Looijen de persoon die de trekker over mocht halen.

Liet Unitas dan helemaal niks zien? Op het middenveld werden driehoekjes gemaakt, de linksbuiten liet een aantal keer blijken over een prima passeeractie te beschikken, maar voorin ontbrak het simpelweg gewoon aan kwaliteit om echt dreigend te worden. In tegenstelling tot de gasten, waar ongeveer iedere aanval gevaarlijk was. In de 35e minuut liet het echter zien ook uit dode spelmomenten te kunnen scoren. Ferdi Scheurwater slingerde een vrije trap richting tweede paal, waar Jorn Meijerink de bal terug voor de pot kopte. Daar stond Maikel van Schaften al gretig te wachten om binnen te knikken: 0-4. De doelpuntenmaker kon echter direct gewisseld worden voor Sam Muilenburg, omdat hij op miraculeuze wijze geblesseerd raakte. Tijdens het vieren van zijn goal werd er op zijn enkel gestapt en kon hij niet meer verder. Zoals net beschreven was de linksbuiten van Unitas een frivole speler en vlak voor rust ging hij maar weer eens op avontuur. Van den Berg vergreep zich aan hem en legde hem enigszins onnodig neer op de achterlijn. De vrouwelijke scheidsrechter kon niks anders doen dan naar de stip wijzen. Raymon Kaarsemaker stopte op knappe wijze de strafschop, maar werd in de steek gelaten door zijn niet meelopende teamgenoten. De rebound werd daarna wel benut: 1-4.

Ondanks de marge van drie waren er toch enige twijfels tijdens de rust in het Spijkse kamp. Die twijfels konden na een minuut in het tweede bedrijf richting prullenbak worden verwezen. Scheurwater plaatste een vrije schop op het hoofd van Looijen, die prachtig binnen kopte: 1-5. De Spijkenaren kenden geen genade en in minuut 52 speelden Van Andel en Looijen de verdediging van de Roodbroeken aan stukken. Van Andel pikte zodoende zijn tweede treffer mee. Alles zat werkelijk waar mee voor SVS’65. Nog geen drie minuten na zijn tweede treffer haalde Van Andel maar weer eens uit. Zijn schot mislukte, maar viel precies voor de voeten van Scheurwater, die dan ook simpel kon binnen tikken: 1-7. En de koek was nog niet op, want Looijen zette op fantastische wijze de 1-8 op het scorebord. Hij negeerde de volledig vrij staande IJsselstijn, schudde een verdediger van zich af en punterde hard raak in de kruising. Vervolgens posteerde José van de Ven Jeremy de Vries in de punt naast Looijen. Bennie Boeijink werd naar de kant gehaald voor de ex-SVW’er.

Met nog 25 minuten op de klok leken de dubbele cijfers dus binnen handbereik. Echter stokte de teller bij acht, en dat had niet gehoeven. De Vries zag zijn poging van de doellijn worden gehaald, Muilenburg knalde op de voeten van de doelman en IJsselstijn zijn treffer werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Beste man aan Unitas-zijde in de resterende minuten was dan ook de grensrechter, die zo’n beetje bij iedere aanval zijn vlag in de lucht stak. Aan de andere kant was dat, geloof het of niet bij een 1-8 stand, doelman Kaarsemaker. Bij de tien voor hem was de concentratie weg en met een drietal reddingen voorkwam hij nog wat eretreffers. Helaas kon hij niet voorkomen dat Unitas een kwartier voor tijd nog voor de 2-8 zorgde. In de slotfase gebeurde er weinig spannends meer, maar kreeg Looijen nog wel zijn publiekswissel en werd vervangen door good old Maurice Schopenhouer.

Spijk-hoofdcoach José van de Ven kon niet anders dan dik tevreden zijn. ‘Dit is een prima overwinning. Vaak zijn wij de ploeg die de eerste kansen missen, maar vandaag gingen ze er meteen in. De dubbele cijfers zaten er zeker in, maar ook zij hadden er in de tweede helft wel een stuk of drie meer kunnen maken.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Tjerry van den Berg, Mark Kortlever, Jorn Meijerink, Ryan Brood; Maikel van Schaften (Sam Muilenburg), Bennie Boeijink (Jeremy de Vries), Ferdi Scheurwater, Robin IJsselstijn; Bart van Andel, Willem Looijen (Maurice Schopenhouer)