0 - 2

SVS'65 1

4e klasse D

19 oktober 2019 15:00

SVS’65 boekte zaterdag een gestolen 0-2 overwinning in Kerkwijk. Vooral in de eerste helft werd het compleet weg gespeeld, door een kansen missend Kerkwijk. Vlak voor tijd waren daar plots Bart van Andel en Robin IJsselstijn, die zich tot goudhaantjes kroonden door de spaarzame mogelijkheden namens SVS’65 te benutten.

Waar José van de Ven het hele seizoen iedere wedstrijd veel wijzigingen door diende te voeren, hoefde hij nu slechts een naam te veranderen. Levi Slob verbleef voor zijn werk in het buitenland en werd vervangen door de van griep herstelde Marvin Westerduin. Dat Kerkwijk ieder seizoen een stapje vooruitgang boekt, bleek ook nu al snel duidelijk te worden. SVS’65 werd volledig ondersteboven gespeeld door de jonge en frisse ploeg van Nabil Bouchlal. In de eerste tien minuten kon het verdediger Tjerry van den Berg bedanken, die twee keer een zeker lijkende goal voorkwam, en zag het een Kerkwijk-spits hoog over schieten. De SVS’ers kwamen op alle fronten te kort, het ontbrak hen aan snelheid, creativiteit en durf om zelf ook maar enig gevaar te kunnen stichtten, terwijl het verdedigend een gatenkaas was. Gelukkig ging de thuisploeg vrolijk door met kansen missen. Zo werd er onder meer een keer naast gevolleerd na een mooie aanval en ontsnapte men toen er rakelings over werd gekopt.

In het tweede gedeelte van de eerste helft begon scheidsrechter Van Schilt er een potje van te maken. Nadat hij eerder al een kaart gaf aan een Spijkse reserve, legde hij plots de wedstrijd stil omdat hij voelde dat hij intimiderend werd aangekeken vanaf de Spijkse bank. Nadat hij coach Van de Ven geel gaf en ook Kerkwijk-trainer Bouchlal op de bon had geslingerd kon er weer verder gevoetbald worden na dit merkwaardige moment. Ondanks deze onderbreking bleef Kerkwijk in haar ritme. Raymon Kaarsemaker diende op te treden met een kolderieke, maar knappe volleybalredding op een half gekraakt schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Toch had SVS’65 vlak voor rust zomaar op voorsprong kunnen staan. Na wat onduidelijkheid over een scheidsrechterbal vond Sam Muilenburg met een verre voorzet Jerzy Timmermans. Die raakte het leer echter maar half en zag de bal naast hobbelen.

Na de thee werd het achterin iets stabieler bij de gasten. Maar toch glipte Kerkwijk er weer een aantal keer gevaarlijk doorheen. Kaarsemaker verdiende een pluim door ver voor zijn goal te keepen en een hoop ballen die achter de verdediging vielen onschadelijk te maken. Wel had hij het geluk aan zijn zijde toen hij aan de grond genageld stond en moest toezien hoe een terug ingebrachte corner van dichtbij over werd gekopt. SVS’65 kreeg daarna nog een klein kansje via Bart van Andel, die achter een lange bal aan ging en deze net niet over de uitgekomen doelman heen kreeg. De wedstrijd duurde voort, het werd hier en daar wat fysieker en ondanks dat het nog steeds 0-0 stond leek het muntje toch echt de Kerkwijkse kant op te vallen. Tot er zo’n twintig minuten voor tijd een nieuw duo binnen de lijnen kwam namens SVS’65. Jeremy de Vries en Bennie Boeijink kwamen voor respectievelijk Jerzy Timmermans en Maikel van Schaften. Zij brachten de broodnodige duelkracht en rust aan de bal.

De Vries kwam er bij als extra spits naast Robin IJsselstijn en Van Andel en deze tactiek pakte goed uit. De naar rechtshalf gezakte Muilenburg snelde langs zijn tegenstander, liet zijn traptechniek zien door een panklare voorzet af te leveren op de rechtervoet van Van Andel: 0-1 na 85 minuten. Kerkwijk moest nu uiteraard de nodige risico’s gaan nemen en diende dat vijf minuten later te bekopen met de knock-out. De jeugdige Stef Philip, hij had na de 0-1 de leeg gestreden Mark Kortlever vervangen, zette goed door rond de middenlijn, bereikte De Vries en die kon op zijn beurt Robin IJsselstijn op het doel af sturen. De aanvaller beloonde zijn keiharde werken door de bevrijdende 0-2 binnen te schuiven. Verbaasde en vreugde alom op de Spijkse gezichten, die in de vijf minuten durende blessuretijd niet meer in de problemen kwamen.

José van de Ven zag zijn ploeg ontsnappen in Kerkwijk. ‘Dit zijn welkome punten, ondanks dat deze onverdiend zijn. We werden af en toe echt overlopen en slaan in de slotfase op zijn Duits toe.’

Opstelling SVS’65: Raymon Kaarsemaker; Tjerry van den Berg, Jorn Meijerink, Marvin Westerduin, Ryan Brood; Maikel van Schaften (Bennie Boeijink), Mark Kortlever (Stef Philip), Bart van Andel, Jerzy Timmermans (Jeremy de Vries); Robin IJsselstijn, Sam Muilenburg