Verliezend SVS'65 geeft 3-0 voorsprong uit handen

3 - 4

Kozakken Boys 2

Groep 2 64

14 september 2019 14:30

SVS'65 verloor zaterdag in een markante bekerwedstrijd van Kozakken Boys 2. Voor rust scoorde Willem Looijen namens 'Spijk' drie keer, maar na de thee bogen de Boys de achterstand om in een 3-4 winst.

Door blessures, werk en vakanties telde SVS'65 nog maar 14 van de 23 selectiespelers. De bank werd dan ook aangevuld met JO17 spelers Stef Philip en Kyano de Groot. Het Werkendamse vreemdenlegioen, dat aantrad met drie spelers uit het eerste, kwam ongemotiveerd over en liep vanaf seconde een achter de feiten aan. Het duurde dan ook maar negen minuten voordat Looijen zijn eerste treffer aantekende op aangeven van Ryan Brood.

Nadat vooral Looijen namens de thuisploeg kansen om zeep had geholpen mocht hij in de 23e minuut opnieuw vieren. Een voorzet van Bart van Andel werd knap binnen gevolleerd. Een kwartier later completeerde Looijen zijn hattrick na een assist van opnieuw van Andel. Verder waren er nog vette kansen voor onder meer Maikel van Schaften en Jeremy de Vries, echter lieten zij deze onbenut en had een 7-0 ruststand niet vreemd geweest. Keeper Raymon Kaarsemaker kende een rustig eerste bedrijf. Hij diende eenmaal handelend op te treden na een hard schot in de korte hoek.

Na rust een totaal ander Kozakken Boys 2. Een dubbele wissel en diverse positieverschuivingen zorgden voor nieuwe impulsen. Bij de Spijkenaren begonnen de slordigheden toe te nemen en liepen er in de omschakeling veel te veel spelers voor de bal. Het bracht zichzelf daarmee in de problemen. Helemaal toen de ontketende linksbuiten Don Bolsius, ex-FC Den Bosch en vorig jaar 27 wedstrijden in de hoofdmacht, zijn ploeg bij de hand nam. Hij scoorde in de 63e minuut, was aangever in de 65e minuut en deed dat kunstje over in de 68e minuut.

SVS'65 zag er in deze fase verdedigend niet goed uit, hoewel er aanvallend ook genoeg mis ging. Minder kansen dan voor de thee, maar onder andere Looijen en Jerzy Timmermans hadden het vizier niet op scherp staan. Vervolgens rook Bolsius in minuut 80 weer eens bloed, liet opnieuw zien hoe fantastische techniek te koppelen aan sprintersbenen en kogelde de 3-4 binnen in de korte hoek. De gastheren persten er daarna nog iets uit wat leek op een slotoffensief. Zo kreeg de ingevallen Philip een mooie schietkans, die hij niet bekroonde door recht in de handen van de doelman te schieten.

Het bekeravontuur zit er op na deze 3-4 nederlaag en de eerdere 2-1 verliespartij tegen Schelluinen. Dinsdag wacht nog een oefenwedstrijd in Raamsdonk. Vervolgens opent men op zaterdag de competitie in Giessenburg. Hopelijk is de equipe van Jose van de Ven er dan klaar voor, die ook dat weekend nog zal kampen met (zware) blessuregevallen en vakantiegangers.

Opstelling SVS'65: Raymon Kaarsemaker; Levi Slob, Tjerry van den Berg, Ryan Brood; Robin IJsselstijn (Stefan Engels), Bart van Andel, Maikel van Schaften, Jerzy Timmermans (Stef Philip); Willem Looijen, Jeremy de Vries (Sam Muilenburg)